Javila se na oglas za posao, uzela predujam i nestala

88
policija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjom državljankom Sjeverne Makedonije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Osumnjičena je 9. studenog pronađena po potrazi i uhićena na graničnom prijelazu Bajakovo.

Naime, u ožujku ove godine osumnjičena se putem društvene mreže javila na oglas za posao 60-godišnjeg hrvatskog državljanina i s njim dogovorila poslovnu suradnju od mjeseca svibnja. Nakon dogovora, 38-godišnjak je u ožujku uplatio predujam u iznosu od 300 eura za putne troškove osumnjičene i za rješavanje potrebne administracije vezano za zasnivanje radnog odnosa u Republici Hrvatskoj. Nakon navedene uplate oštećenik  je vidio da osumnjičena i dalje traži posao na društvenoj mreži, odnosno da nema namjeru doći u Republiku Hrvatsku te raditi u njegovoj tvrtki, a  što mu je i sama potvrdila prilikom razmjene poruka.
Iz navedenog proizlazi da je osumnjičena lažnim prikazivanjem činjenica 60-godišnjaka dovela u zabludu kako će s njim sklopiti poslovni odnos.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičena je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku

Komentari