Izvrsni rezultati dječjih zborova iz PGŽ na 9. natjecanju dječjih zborova Vallis Aurea Cantat – 2024.

109
IX. natjecanje dječjih zborova Vallis Aurea Cantat – 2024.

U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, održano je IX. natjecanje dječjih zborova Vallis Aurea Cantat – 2024. na kojem su se u konkurenciji 31 zbora natjecali zborovi iz Primorsko-goranske županije te osvojili izvrsne rezultate.

Školski zbor Brezice iz Ravne Gore s voditeljicom Žaklinom Majetić Mufić u kategoriji D2 osvojio je zlato, Dječji zbor Torretta iz Rijeke s voditeljicom Suzanom Matušan Avgustini osvojio je zlato u kategoriji C2 i Veliki zbor Lovranske črešnjice OŠ Viktora Cara Emina s voditeljicom Natalijom Banov osvojio je zlato u kategoriji D2. Posebnu nagradu za dirigenta osvojile su voditeljice Suzana Matušan Avgustini i Žaklina Majetić Mufić, a posebnu nagradu za izvrsnu klavirsku pratnju Mateo Žmak.

U pripetavanju četiri zbora iz četiri kategorije Grand Prix Međunarodnog natjecanja Vallis Aurea Cantat osvojio je Veliki zbor Lovranske črešnjice OŠ Viktora Cara Emina sa voditeljicom Natalijom Banov.

Natjecanje dječjih zborova Vallis Aurea Cantat namijenjeno je svim dječjim zborovima, bez obzira koju vrstu ili stil glazbe pjevaju – klasičnu, folklornu, popularnu ili mješovitu glazbu. Natjecati se mogu svi amaterski, crkveni i školski zborovi te folklorna društva, dječje klape i drugi ansambli čiji su pjevači u dobi od sedam do petnaest godina.

Komentari