Izrečena jedna od najvećih kazni ikad za prometni prekršaj

19
Promenta policija prometna nesreća

U Imbriovcu pored Đurđevca 21-godišnji je mladić dobio jednu od najvećih kazni koje je prometna policija ikada izdala. Mladić će platiti golemu svotu te će izgubiti vozačku prije nego ju je i dobio.

Naime, kako prenosi podravski.hr, mladića je presrela policija oko 10:30 sati i zbog upravljanja neosiguranim automobilom kojem je istekla prometna dozvola te zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita naplatila mu kaznu od 18 tisuća kuna!

Uz novčanu kaznu oduzima mu se vozačka dozvola na godinu dana, no tek kad mu bude izdana.

No za utjehu mladiću, u svijetu su zabilježene i veće kazne od ove najstrože u Hrvatskoj koju je on dobio. U Finskoj je za prekoračenje brzine od 23 km/h vozač dobio kaznu od oko 400 tisuća kuna. No bila je riječ o čovjeku bogatijeg sloja, a u Finskoj se kazne propisuju ovisno o financijskom stanju svakog građana.

Zbog prekoračenja brzine stradao je i bogati Nizozemac, kojemu je trajno oduzet posve novi Bugatti Veyron. Automobil više nema jer se njime kretao duplo većom brzinom nego je bilo dopušteno, no nije vozio on, već njegov 20-godišnji sin.

 

 

Komentari