Iznenađujuća odluka: Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina podnio ostavku!

67
Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina podnio je ostavku. Njegovo obraćanje prenosimo u nastavku:

“Danas sam  podnio ostavku na dužnost gradonačelnika Grada Crikvenice. Zahvaljujući povjerenju koje su mi građani Grada Crikvenice poklonili četiri puta, dužnost gradonačelnika obašao sam 15 godina.

Za vrijeme moja četiri mandata Crikvenica, Jadranovo, Dramalj i Selce značajno su se promijenili, naš grad postao je mjesto ugodno za život svih njegovih građana. Uvijek mi je bilo važno na prvo mjesto staviti najosjetljivije skupine društva. Posebno sam ponosan na projekte obnove, proširenja i uređenja naših škola i vrtića. Danas sva naša djeca pohađaju nove i obnovljene odgojno obrazovne ustanove. Grad smo s najvećim iznosima potpora za novorođenu djecu i s nizom pronatalitetnih mjera, pomoći i potpora koje pružamo djeci i obiteljima. Skrb za naše najstarije sugrađane obavljamo kroz rad Centra za pružanje usluga u zajednici putem kojeg svi naši stariji sugrađani imaju na rapolaganju uslugu pomoći u kući.

U posljednjih 15 godina realizirano je mnogo kapitalnih i za na naš grad iznimno važnih projekata. Teško ih je sve nabrojati, ali istaknut ću one koji su značajno utjecali na promjenu vizure našeg grada, podizanje kvalitete života i prepoznatljivosti Crikvenice u turističkom smislu.

Rekonstrukcija i uređenje Trga Stjepana Radića u Crikvenici, uređenje i rekonstrukcija Trga palih boraca i Obale hrvatskih branitelja u Selcu, izgradnja plaže Grabova u Jadranovu, rekonstrukcija Preradovićeve ulice, rekonstrukcija ceste D8 – D8 u Dramlju i Ulice Milovana Muževića u Dramlju, izgradnja groblja u Zoričićima, uređenje Pazdehove u Dramlju, izgradnja zatvorenog boćališta u Gornjem kraju, podizanje spomenika braniteljima iz Domovinskog rada i spomenika Vukovaru u Vukovarskoj ulici, izgradnja stanova za socijalno ugrožene građane, kupnja i uređenje Stare škole u Crikvenici gdje su dom pronašle naše uduge u kulturi i Gradska knjižnica, uređenje šetnice uz Dubračinu, uređenje šetnice Kačjak – Perhati, ribarska kućica u Selcu, uređenje šetnice i plaže Kačjak, projekt Aglomeracije…. Po prvi puta uveden je gradski City bus prijevoz kojim su međusobno povezani svi djelovi našeg grada.

U sve ove projekte utkano je mnogo truda, rada, promišljanja. Veseli me da nakon mene ostaju veliki i važni projekti za budućnost našega grada.

Želim se zahvaliti svim građankama i građanima Crikvenice, Dramlja, Jadranova i Selca koji su mi četiri puta poklonili svoje povjerenje, trudio sam se opravdati ga. Vjerujem da se uloženi trud vidi u svim projektima koje smo realizirali.

Veliku zahvalu želim uputiti svim svojim suradnicima, svim zamjenicima gradonačelnika koji su samnom obnašali ovu dužnost u posljednjih 15 godina, svim djelatnicama i djelatnicama gradske uprave, gradskih komunalnih poduzeća, javne vatrogasne postrojbe, svih ustanova, turističke zajednice, naših škola i vrtića. Hvala i svim gradskim vijećnicama i vijećnicima kao i svim predsjednicima vijeća. Veliko hvala i svim udrugama koje djeluju na području grada. Bez svih vas ne bi bilo moguće realizirati sve velike i za Crikvenicu važne projekte.

Crikvenica je danas financijski stabilan grad, proračun za 2024. godinu je usvojen, a svi planirani projekti nastavljuju se provoditi.

Ostavku podnosim svjestan činjenice da sam navršio godine za odlazak u mirovinu i da je vrijeme da odgovornost za vođenje grada preuzmu mlađi od mene.

Nakon moje ostavke dužnost gradonačelnice obnašat će moja dugogodišnja zamjenica Ivona Matošić Gašparović kojoj ovim putem čestitam na novoj dužnosti i želim mnogo uspjeha u obnašanju ove iznimno važne i časne dužnosti.”

Komentari