Izložba “Priče koje kroje Varteks” u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu

64
Foto/Varteks

Jučer je u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu otvara izložba „Priče koje kroje Varteks“ koja kroz 14 atraktivnih priča predstavlja Varteksovu stoljetnu povijest i ulogu Varteksa na modnoj sceni i tekstilnoj industriji.
Izložba je svojevrsni vremeplov kroz impresivnih 100 godina Varteksa, jedne od najvećih i najznačajnijih tekstilnih tvornica u Hrvatskoj.

Atraktivnim muzejskim postavom, svojevrsnim putovanjem u budućnost, izložba ujedno predstavlja i današnji Varteks i strateške pravce budućeg razvoja. Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu izložbu otvara u suradnji s Gradskim muzejom Varaždin i tvrtkom Varaždin.

Organizatori izložbe žele u Zagrebu predstaviti široj javnosti kvalitetu i dosljednost te liderstvo u modi na ovim prostorima kako kroz povijest tako i ubuduće. Ideja je široj javnosti pokazati povijesne temelje na kojima se zasniva današnji projekt novog modnog branda Varteks.

Posjetitelje će priče odvesti na povijesni put Varteksa kroz retro modele, prezentaciju proizvodnog procesa, razvoj proizvodnje tkanina, krojenja i šivanja odjevnih predmeta, povijesni razvoj tvornice u razdoblju od 80-ih do danas, prezentaciju muške i ženske odjeće kroz povijest, a u zasebnoj priči prezentirana je proizvodnja uniformi za civilne i vojne potrebe.

varteks
Foto/Varteks

Posjetom izložbe “Priče kroje Varteks” u Muzeju za umjetnost i obrt i upoznaje se opipljiva i neopipljiva hrvatska tekstilna i modna baština stvorena kroz godine upornog usavršavanja umijeća kreacije i proizvodnje odjevnih predmeta.
Izložbu će također popratiti iznimno zanimljiv program radionica i događanja u organizaciji Varteksa, MUO i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Komentari