Iva Rinčić predstavila kandidate liste za Županijsku skupštinu

45

Sukladno epidemiološkim mjerama, nositeljica liste Iva Rinčić jučer je predstavila kandidate za Županijsku skupštinu Primorsko-goranske županije putem Zoom platforme.

Ukupno 14 nezavisnih lista i uglednih pojedinaca iz 19 različitih gradova i općina okupilo se oko ideje promjene postojećeg modela upravljanja županijom. Na listi je ukupno 49% žena i 51% muškaraca, u rasponu od 24 do 65 godina, a 30% kandidata je mlađih od 40 godina.

Kandidati dolaze iz cijele Primorsko-goranske županije: Rijeke, Delnica, Malog Lošinja, Crikvenice, Kostrene, Matulja, Jelenja, Punta, Lovrana, Skrada, Ravne Gore, Mrkoplja, Omišlja, Opatije, Malinske, Viškova, Mošćeničke Drage, Brod Moravica i Lokava.

Kandidatkinja za primorsko-goransku županicu i nositeljica liste Iva Rinčić izjavila je da su članovi inicijative Da štima svima PGŽ spremni raditi na prosperitetnoj i održivoj županiju u demografskom, prometnom, ekonomskom i ekološkom smislu.

Kandidati za Županijsku skupštinu

“Trenutno stanje Županije jasno pokazuje da postojeća vlast jednostavno nije dorasla izazovima 21. stoljeća. Krajnje je vrijeme da se pokrenemo, promjena je nužna i ne smijemo čekati novih 20 godina“, istaknula je Rinčić.

O snazi i potencijalu liste najbolje svjedoče ljudi okupljeni na njoj, ali i ukupno više od 10.000 potpisa potpore kandidature županici i njenim zamjenicima, te listi za Skupštinu jučer predanih Županijskom izbornom povjerenstvu.

Komentari