Ispovijest čovjeka koji se otrovao mineralnom u Rijeci: Uspavljuju me i bužiraju želudac svakih 20 dana

150
STANKO Laković
Izvor: Screenshot RTL

41-godišnji Stanko Laković, u svibnju se otrovao pićem u jednom riječkom restoranu, a sada je za RTL govorio o posljedicama trovanja i komentirao rad nadležnih institucija.

Požalio se kako je smršavio 20 kilograma te da stalno mora ići u bolnicu na uspavljivanje i bužiranje želuca.

Tvrdi kako ga je iz restorana odvezlo vozilo hitne pomoći i da je njegova supruga nakon toga pokušala saznati što je popio. “Čim me hitna odvezla, žena ide unutra u restoran tražit bočicu koju sam ja pio da možemo dati na analizu, ponijeti u bolnicu itd. U restoranu nisu htjeli dati bočicu i žena je poslikala da su izvadili iz frižidera drugu bocu”, kazao je.

Sat i pol kasnije liječnici su u službenoj dokumentaciji naveli da je popio korozivnu kemikaliju. Supruga je iste večeri iz riječkog KBC-a nazvala policiju. “U 22:12 i razgovarali 3 minute i 29 sekundi s policijom. Supruga je tražila da netko izađe van, otiđe u restoran da se uzmu dokazi, oni su jednostavno rekli da nemaju što izlaziti van dok hitna ne pozove policiju. Hitna nije to učinila, policija nije izašla van, dokazi naravno da su nestali”, prisjetio se.

Iz policije su za RTL priopćili kako su za događaj saznali s vremenskim odmakom, no Stanko tvrdi kako to nije istina. Osim supruginog poziva iz bolnice, tvrdi da je i njegova majka poslala policiji prvi e-mail, od ukupno četiri.

“21.5. šalje prvi mail i tako dalje, 28.6., 11.7., 18.7., 31.7. je dobila pismeni odgovor. S obzirom na to da je vaš sin Stanko Laković punoljetna osoba, a vi niste zakonski zastupnik niti imate punomoć zastupanja sina, ukoliko se isti obrati našem Ministarstvu, bit će mu upućen pisani odgovor. Realno, ja sam u bolnici, ne znam hoću li preživjet, a oni odgovaraju da nema što majka slati mailove u moje ime“, istaknuo je.

“Vjerojatno bi stvari bile drugačije da je policija izašla van, da je uzeta ta boca što je bila, možda do ovog drugog slučaja ne bi ni došlo. Što se sad može analizirati nakon 6 mjeseci? Ništa sada”, smatra Stanko. Riječka policija tvrdi da je državno odvjetništvo obavijestila 26. lipnja, oni tvrde 3. srpnja. 

Komentari