Inicijativa “67 je previše” predala Saboru 748 624 potpisa

10
Foto/Inicijativa 67 je previše

Za referendum  o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju prikupljeno je 748 624 potpisa, što su Predstavnici sindikalne inicijative “67 je previše” predali Hrvatskom saboru. Potpisi će se uputiti Vladi kako bi se utvrdila njihova vjerodostojnost i broj. Sabor i Odbor za ustav, poslovnik i politički sustav donijet će zaključak je li prikupljeno dovoljno potpisa.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković primio je predstavnike inicijative “67 je previše”. Rekao je da ih nije pokušavao nagovoriti na dogovor, već je tu bio kao predsjednik Hrvatskog sabora da bi primio potpise i zahtjev za raspisivanjem referenduma.

Rekao je da ako bude dovoljno potpisa, provest će se referendum jer je “narod taj koji odlučuje.”

Nacionalna koordinatorica inicijative “67 je previše” Mirela Bojić napomenula je da do pregovora više ne može doći jer je vrijeme za pregovore prošlo, a tada nitko iz Vlade nije pokazao interes. Prije početka prikupljanja potpisa obratili su se svim saborskim klubovima zastupnika kako bi razgovarali o tome da se ne izglasaju sporne odredbe u zakonu, no nisu naišli na odaziv.

“Ovo je dobra prilika Hrvatskom saboru da na referendumu vrati povjerenje građana u najviše institucije hrvatskog društva”, rekla je Bojić.

Kratki video sažetak jutrošnje predaje potpisa Hrvatskom saboru. 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻#67jepreviše ✊

Objavljuje 67 je previše u Četvrtak, 13. lipnja 2019.

 

Komentari