[IDEALAN NEDJELJNI RUČAK] Sataraš uz rižu ili tjesteninu

33

SASTOJCI:

  •  rajčice (paradajz)
  •  crvena i zelena paprika
  •  luk
  •  ulje
  •  sol, papar, malo šećera

PRIPREMA:

  1. Rajčicama oguliti kožicu pa narezati na malo veće komade. Luk narezati na ploške a papriku na malo deblje trakice
  2. SAVJET: Rajčicu možete vrlo lako oguliti prema uputi u videu >>>OVDJE<<< ali vodite računa da dodate samo 1 dl vode. Naravno, kasnije ne pasirati već samo narezati oguljenu rajčicu (paradajz)

3. Na ulju pržiti papriku par minuta (2-3) pa dodati luk i nastaviti 5 minuta da samo uvene

4. Sada dodati prethodno oguljeni paradajz, sol, papar i šećer

5. SAVJET: Možete dodati i malo mješavine začina ako baš morate, ali nemojte da preuzme okus

6. Nastaviti još 5 minuta ali vodite računa da se paradajz/rajčica ne raskuha

7. I sataraš je gotov i spreman za posluživanje

sataraš

 

sataraš

Komentari