Idealan nedjeljni ručak: Šaran u kukuruznom omotaču i miješana salata s lećom

29

Sastojci

  •  2-3 rog paprike
  •  suncokretovo ulje
  •  200-300g leće iz konzerve
  •  vezica mladog luka
  •  po želji malo kukuruza šećerca
  •  2 češnja češnjaka
  •  5g soli
  •  2 velike žlice bućinog ulja
  •  2 velike žlice jabučnog octa
  •  1kg šarana
  •  10g soli
  •  50g kukuruznog brašna
  •  sok pola limuna
  1. Paprike očistiti i narezati na komade srednje veličine.
  2. Pržiti na suncokretovom ulju 5 minuta s jedne i isto toliko s druge strane na srednje jakoj vatri
  3. Izvaditi ih van u posudu i zaklopiti te ostaviti 20 minuta da tako stoje do upotrebe. Na taj način, stajanjem će se lakše oguliti
  4. Šaran je potrebno posoliti i dobro utrljati. Dodati i nekoliko kapi limunovog soka. Također ostaviti da šaran tako stoji do upotrebe na sobnoj temperaturi
  5. Sada se paprike vrlo lako gule. Znači, potrebno je oguliti ih i staviti u istu zdjelu gdje su stajale poklopljene zajedno sa sokovima koje su pustile, ali ih prethodno sitno nasjeckati
  6. Sada se dodaje leća iz konzerve, mladi luk narezan na kolutove, po želji kukuruz šećerac, sjeckani ili protisnuti češnjak, sol, jabučni ocat i bućino ulje. Dobro promiješati i ostaviti u hladnjaku do upotrebe, odnosno dok šaran u kukuruznom brašnu ne bude gotov
  7.  Šaran se osuši salvetom pa uvaljati u kukuruzno brašno
  8. Pržiti ga 20 minuta na istoj masnoći gdje su se pekle paprike. Šaran će pustiti svoju masnoću i neće upiti ni kap ulja. Jedino će malo i baš koliko treba preuzeti aromu paprike
  9. Kratko odložiti na salveti da se makne površinski sloj ulja sa šarana
  10. I šaran u kukuruznom brašnu i salata s lećom je spremna za posluživanje

Komentari