Sastojci
- 2-3 rog paprike
- suncokretovo ulje
- 200-300g leće iz konzerve
- vezica mladog luka
- po želji malo kukuruza šećerca
- 2 češnja češnjaka
- 5g soli
- 2 velike žlice bućinog ulja
- 2 velike žlice jabučnog octa
- 1kg šarana
- 10g soli
- 50g kukuruznog brašna
- sok pola limuna
- Paprike očistiti i narezati na komade srednje veličine.
- Pržiti na suncokretovom ulju 5 minuta s jedne i isto toliko s druge strane na srednje jakoj vatri
- Izvaditi ih van u posudu i zaklopiti te ostaviti 20 minuta da tako stoje do upotrebe. Na taj način, stajanjem će se lakše oguliti
- Šaran je potrebno posoliti i dobro utrljati. Dodati i nekoliko kapi limunovog soka. Također ostaviti da šaran tako stoji do upotrebe na sobnoj temperaturi
- Sada se paprike vrlo lako gule. Znači, potrebno je oguliti ih i staviti u istu zdjelu gdje su stajale poklopljene zajedno sa sokovima koje su pustile, ali ih prethodno sitno nasjeckati
- Sada se dodaje leća iz konzerve, mladi luk narezan na kolutove, po želji kukuruz šećerac, sjeckani ili protisnuti češnjak, sol, jabučni ocat i bućino ulje. Dobro promiješati i ostaviti u hladnjaku do upotrebe, odnosno dok šaran u kukuruznom brašnu ne bude gotov
- Šaran se osuši salvetom pa uvaljati u kukuruzno brašno
- Pržiti ga 20 minuta na istoj masnoći gdje su se pekle paprike. Šaran će pustiti svoju masnoću i neće upiti ni kap ulja. Jedino će malo i baš koliko treba preuzeti aromu paprike
- Kratko odložiti na salveti da se makne površinski sloj ulja sa šarana
- I šaran u kukuruznom brašnu i salata s lećom je spremna za posluživanje
Komentari