[IDEALAN NEDJELJNI RUČAK] Ražnjići od tunjevine

18

SASTOJCI:

  • tuna, 800 g
  • rajčica, 4
  • masline, 24 zelene, punjene
  • maslinovo ulje, 50 ml
  • bosiljak, 1 vezica
  • krušne mrvice, 4 žlice
  • peršin, 1 žlica sjeckani
  • majčina dušica, 1 žličica sjeckana
  • češnjak, 3 češnja
  • ulje
  • sol i papar

PRIPREMA:

  1. U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani bosiljak, začinimo solju i paprom, sastojke izmiješamo pjenjačom, dodamo tunjevinu narezanu na kocke veličine dva centimetra, pomiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat.
  2. Za to vrijeme rajčice očistimo, operemo, prerežemo po pola i posolimo.
  3. U zasebnu zdjelu stavimo krušne mrvice, dodamo sjeckani peršin i majčinu dušicu, protisnemo češnjak, posolimo, izmiješamo sastojke i dobivenu smjesu utrljamo po prerezanoj površini rajčica.
  4. Zatim mariniranu tunjevinu, zajedno s maslinama, naizmjence nabadamo na drvene ražnjiće.
  5. Potom, na tanko nauljenu vruću gril tavu (pogodnu za pečenje u pećnici) stavimo rajčice, nadjevom okrenutim prema gore, pored njih stavimo ražnjiće od tunjevine i pečemo ih sa svake strane po jednu minutu.
  6. Zatim ražnjiće prekrijemo aluminijskom folijom, rajčice pokapamo maslinovim uljem, te sve zajedno s tavom premjestimo u pećnicu zgrijanu na 200°C, na 10-ak minuta pod gril.
  7. Gotove ražnjiće stavimo na tanjure, po želji posipamo s malo sjeckanog peršina, pokapamo s malo maslinovog ulja i uz njih poslužimo zapečene rajčice.

Komentari