SASTOJCI:
- tuna, 800 g
- rajčica, 4
- masline, 24 zelene, punjene
- maslinovo ulje, 50 ml
- bosiljak, 1 vezica
- krušne mrvice, 4 žlice
- peršin, 1 žlica sjeckani
- majčina dušica, 1 žličica sjeckana
- češnjak, 3 češnja
- ulje
- sol i papar
PRIPREMA:
- U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, dodamo sjeckani bosiljak, začinimo solju i paprom, sastojke izmiješamo pjenjačom, dodamo tunjevinu narezanu na kocke veličine dva centimetra, pomiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak da se marinira jedan sat.
- Za to vrijeme rajčice očistimo, operemo, prerežemo po pola i posolimo.
- U zasebnu zdjelu stavimo krušne mrvice, dodamo sjeckani peršin i majčinu dušicu, protisnemo češnjak, posolimo, izmiješamo sastojke i dobivenu smjesu utrljamo po prerezanoj površini rajčica.
- Zatim mariniranu tunjevinu, zajedno s maslinama, naizmjence nabadamo na drvene ražnjiće.
- Potom, na tanko nauljenu vruću gril tavu (pogodnu za pečenje u pećnici) stavimo rajčice, nadjevom okrenutim prema gore, pored njih stavimo ražnjiće od tunjevine i pečemo ih sa svake strane po jednu minutu.
- Zatim ražnjiće prekrijemo aluminijskom folijom, rajčice pokapamo maslinovim uljem, te sve zajedno s tavom premjestimo u pećnicu zgrijanu na 200°C, na 10-ak minuta pod gril.
- Gotove ražnjiće stavimo na tanjure, po želji posipamo s malo sjeckanog peršina, pokapamo s malo maslinovog ulja i uz njih poslužimo zapečene rajčice.
Komentari