Idealan nedjeljni ručak: Pohana puretina iz pećnice sa sočnom pikantnom marinadom

221

Sastojci

  •  600g pureća prsa, file (mogu i pileća)
  •  sok pola ocijeđenog limuna
  •  3 velike žlice suncokretovog ulja
  •  20g meda
  •  20g senfa
  •  10g soli
  •  pola male žličice češnjak granula ili u prahu
  •  malo čilija
  •  malo svježe mljevenog papra
  •  jaje
  •  50g kiselog vrhnja
  •  malo muškatnog oraščića
  •  70g glatkog brašna
  •  100g krušnih mrvica + 3 velike žlice sjemenki sezama
  •  30-40g otopljenog maslaca (može i suncokretovo ulje)

Pureći file narezati na kockice (može i pileći file). Pripremiti, sok limuna, med, suncokretovo ulje, senf, sol, češnjak granule ili u prahu, čili i papar.

U lončić dodati sve osim, naravno puretine, kako bi napravili marinadu za pohano. Kuhati 3 minute na srednje jakoj vatri konstantno miješajući. Marinada se hladi oko 5 minuta, na kraju može biti mlako. Pomiješati s mesom i spremiti u hladnjak 20 minuta uz povremeno miješanje. U drugoj posudi pomiješati jaje, kiselo vrhnje i malo muškatnog oraščića. Pripremiti i glatko brašno.

U marinirano meso dodati bilo koje brašno. Promiješati pa dodati u mješavinu jaja i kiselog vrhnja pa spremiti u hladnjak ponovo 20 minuta

Uvaljati u krušne mrvice i sezam prema detaljnoj uputi i savjetu u video receptu pa slagati na rešetke iz pećnice obložene samo papirom za pečenje.

Premazati sa otopljenim maslacem ili s malo ulja.

Pohana puretina se peče prvo 25 minuta na 175 C s uključenim ventilatorom na vrući zrak. Okrenuti pa nastaviti peći još 10 minuta na istoj temperaturi.

L.B.

Komentari