[IDEALAN NEDJELJNI RUČAK] Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna

16

SASTOJCI:

  • pileći file, 4
  • škrobno brašno, 100 g
  • sok od limuna, 100 ml
  • smeđi šećer, 40 g
  • sherry, 30 ml (suhi)
  • sojin umak, 30 ml
  • pileća juha, 200 ml
  • mladi luk, 1-2
  • ulje
  • sol
PRIPREMA:
  1. Napravimo marinadu od smeđeg šećera, dodamo ocijeđeni sok od limuna, ulijemo sojin umak i izmiješamo sastojke, zatim dodamo suhi sherry.
  2. Pileći file narežemo na trakice. Narezanu piletinu stavimo u marinadu i ostavimo da se marinira 30 minuta. Mariniranu piletinu izvadimo iz marinade na papir da upije višak marinade, potom uvaljamo u brašno i stavimo u duboku masnoću. Prženu piletinu izvadimo na papir kako bi ocijedili višak masnoće.
  3. U marinadu dodamo žlicu škrobnog brašna i malo povrtne juhe. Dobivenu mješavinu stavimo u tavu 2 minute dok umak ne zgusne.
  4. Prženu piletinu poslažemo na tanjure, prelijemo je umakom i posipamo sa svježim narezanim lukom.

Komentari