HZJZ preporučuje zabranu rada noćnim klubovima u zatvorenom prostoru

22

Hrvatski zavod za javno zdravstvo revidirao je u utorak preporuke o sprječavanju širenja koronavirusa za noćne klubove. Tako se vlasnicima klubova preporučuje da rad organiziraju na otvorenom, a time će rad i boravak posjetitelja u zatvorenom prostoru biti onemogućen. Ujedno, zabranjuje se i funkcija plesnih podija, a umjesto toga preporučuje se postavljanje stolova i stolica koji će međusobno biti udaljeni 1, 5 m.

Klubovi koji nemaju mogućnost rada na otvorenom i dalje mogu raditi po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata poput kafića. Isto tako, na snazi su i dalje dosadašnje preporuke vezane uz ugostiteljsku djelatnost i rad noćnih klubova: dezinficiranje ruku na ulazima u prostore, postavljanje obavijesti o obvezi pridržavanja općih mjera i mjera fizičkog distanciranja, izbjegavanje dodirivanja usta, nosa, očiju i općenito lica, redovito pranje ruku vodom i sapunom, kod kašljanja i kihanja usta i nos prekriti laktom i papirnatom maramicom koju treba nakon korištenja baciti u koš s poklopcem, držanje fizičke distance i ne-dijeljenje čaša i posuđa s drugim osobama.

Epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer već je poslala apel mladima: “Apeliramo na mlade – ne idite u zatvorene prostore, ima klubova na otvorenom, držite minimalnu distancu od metar i pol. Društvo se može družiti zajedno, ali nemojte se miješati s ostalim skupinama, dezinficirajte ruke i poštujte mjere.”

Izvor: HZJZ, Jutarnji list

Komentari