HŽ ipak moli ljude da ne dolaze na mjesto željezničke nesreće skupljati rasuti kukuruz

219
vlak

Dan nakon što je Stipo Barišić, voditelj Područne radne jedinice prometa HŽ Infrastrukture pozvao sve zainteresirane da dođu sakupljati rasuti kukuruz nakon željezničke nesreće na pruzi između Meje i Škrljeva, ipak je došlo do preokreta.

S obzirom na jako velik interes i broj ljudi koji na mjesto željezničke nesreće između Meje i Škrljeva dolazi skupljati i odnositi rasuti kukuruz, stvara se gužva koja ometa radnike u raščišćavanju i saniranju mjesta nesreće. Građani čak dolaze osobnim i teretnim vozilima i spuštaju se na prugu, što je opasno i strogo zabranjeno! Iz sigurnosnih razloga molimo sve da ne dolaze po nepristupačnome terenu i ne kreću se po mjestu nesreće između uništenih vagona.

Iako je vlasnik otpisao spomenuti teret, HŽ Infrastruktura ga je kao upravitelj željezničke infrastrukture u Republici Hrvatskoj dužna zbrinuti na propisan način i odvesti na deponij, za što je angažirana i specijalizirana tvrtka.

Još jednom apeliramo na građane da omoguće radnicima, koji su na terenu danonoćno, da što prije i što sigurnije obave posao raščišćavanja mjesta nesreće kao i osposobljavanja pruge vitalne za cijelu državu i šire”, poručuju iz HŽ Infrastrukture.

Komentari