Humanitarna revija “Kreirano srcem” za djecu s autizmom – Poznate dame prošetale u kreacijama ELFS-a

98

U zagrebačkom muzeju Mimara u subotu navečer održana je humanitarna modna revija „Kreirano srcem“, u organizaciji Ministarstva turizma RH i Hrvatske turističke zajednice (HTZ), na kojoj su predstavljene nove službene turističke uniforme HTZ-a, koje je kreirao modni dvojac Elfs, priopćeno je iz Ministarstva turizma.

Prikupljeni novac s ove humanitarne revije donirat će udrugama „Dar“ iz Osijeka za djecu s autizmom i „Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID“ iz Zagreba.

Ovim projektom željeli smo pokazati da je Hrvatska mnogo više od sunca, mora i predivne prirode. Želimo ju istaknuti kao zemlju koju čine ljudi velikog srca i kreativne energije. Upravo stoga, u Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici kontinuirano tražimo mogućnosti kako bismo u svojem radu doprinijeli zajednici i onima najpotrebitijima. Večeras smo potvrdili da turizam spaja ljude te da na krilima zajedništva možemo raditi velika djela“, rekao je okupljenima u Mimari ministar turizma Gari Cappelli.

Marijana Krolo, članica odbora udruge Dar zahvalila se u ime svih članova Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici što su pokrenuli ovakvu dobrotvornu akciju.

Kao manekenke humanitarnog projekta „Kreirano srcem“i ‘veleposlanice hrvatskog turizma’ najnoviju kolekciju turističkih uniformi HTZ-a, modnog dvojca Elfs, predstavile su 22 žene iz hrvatskoga javnog života – novinarke, političarke, glumice, voditeljice, sportašice i znanstvenice.

Počašćeni sudjelovanjem u ovoj humanitarnoj reviji Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić iz ELFS-a kazali su kako su kroz interpretaciju što više moriva ispričati priču o ljepotama Hrvatske.

U subotu su privremeno u ulozi manekenki bile Marija Pejčinović Burić, Dubravka Šuica, Marina Bienenfeld, Jadranka Sloković, Sofija Šmitran, Jadranka Primorac, Vlatka Kamenić Jagodić, Ana Hanžeković, Nikolina Sesar, Ivana Mišerić, Doris Pinčić, Jelena Pajić, Marija Pajić, Ana Muhar, Milana Vlaović Kovaček, Ella Dvornik, Lucija i Ana Zaninović, Andrea Ivančević, Ana Gruica Uglešić, Larisa Lipovac i Barbara Kolar.

Potporu u organizaciji događaja Ministarstvu turizma i HTZ-u pružile su i vodeće hrvatske kompanije ACI, Atlantic Grupa, dm-drogerie markt, Hrvatska elektroprivreda, Hrvatska pošta, Jadranski luksuzni hoteli, JANAF, Kempinski, Kraš, Lošinj Hotels&Villas, Mastercard i Podravka koje su povodom ovog događaja donirale financijska sredstva udrugama „Dar“ iz Osijeka za djecu s autizmom i zagrebačkom „Hurid“-u, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma.
„Kreirano srcem“ zagrebačka je pretpremijera turističkih uniformi koje će HTZ službeno predstaviti u sklopu World Travel Marketa (WTM), globalnog događanja za industriju putovanja koje se od 5. do 7. studenog održava u Londonu.

"Kreirano srcem"

U Muzeju Mimara održana je humanitarna modna revija "Kreirano srcem" na kojoj su predstavljene nove službene odore Hrvatske turističke zajednice s motivima hrvatskih znamenitosti. Reviju su nosile poznate žene: političarke, liječnice, novinarke, glumice, sportašice. Dio novca namijenjen je udruzi „Dar" iz Osijeka za djecu s autizmom i „Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID" iz Zagreba.

Objavljuje HRT Vijesti u Subota, 3. studenoga 2018.

Komentari