Hrvati od sada mogu u Ameriku bez vize!

24

Došao je taj dan! Republika Hrvatska ušla je u Program izuzeća od viza i svi hrvatski državljani napokon će moći putovati u Ameriku bez viza. Riječ je o važnom koraku prema daljnjem jačanju dugogodišnje gospodarske i sigurnosne suradnje između SAD-a i Hrvatske. Ako planirate u Sjedinjene Američke Države poslovno ili turistički, prije putovanja potrebno je samo ispuniti ESTA prijavnicu na https://esta.cbp.dhs.gov/. Sve što trebate je odgovoriti na nekoliko pitanja, imati valjanu putovnicu i bankovnu karticu budući da prijava stoji 14 dolara, a uspješna prijava valjana je dvije godine za putovanja kraća od 90 dana.

Savjetnik za odnose s javnošću u Američkom veleposlanstvu Drew Giblin i konzul u Američkom veleposlanstvu Ashley Inman podijelili su ovu vijest videom na YouTube kanalu US Embassy Croatia.

„Čestitamo Hrvatskoj na pridruživanju Programu izuzeća od viza! Za Hrvate i oni koji putuju u Ameriku to znači bolje partnerstvo. Hrvatska je jedna od prvih zemalja koja je otvorila putovanja prema Americi tijekom pandemije Covida-19. Proces, koji je prije bio mnogo kompliciraniji, sada će biti lakši. Hrvati će moći bez problema odlaziti posjetiti obitelj i prijatelje u Ameriku, ići na posao ili samo putovati, a to će ujedno jačati i ekonomsku povezanost ovih zemalja,“ kazala je Ashley Inman.

L.B.

Komentari