Hrabra Riječanka spasila mališana koji je ostao sam u stanu u kojem se razvio veliki dim

155
lonac kuhinja

U četvrtak poslijepodne, oko 16:30 sati u Barčićevoj ulici na upaljenom štednjaku ostao je lonac. U stanu na trećem katu stvorila se velika koncentracija dima, a u njemu se nalazio petogodišnji dječak.

Dječak je otvorio pomoć i krenuo zvati pomoć. Ubrzo su alarmirani vatrogasci, no jedna hrabra djevojka odlučila je intervenirati. Provalila je u stan i izvukla dječaka iz stana u kojem se razvio gusti dim, javlja Burin. Srećom mališan nije pretrpio zdravstvene posljedice, ali bio je u šoku.

“Išla sam s posla, radim u kafiću u blizini mjesta događaja, a kada sam prolazila pokraj zgrade vidjela sam i čula dvoje ljudi koji su nekome gore vikali: “Budi na prozoru. Ulovi zraka!” Kada sam prišla, vidjela sam zatim da se gore na prozoru nalazi dječak. Vikao je: “Mama, mama! Prijateljica je zvala vatrogasce, dok sam ja krenula zvoniti da mi netko otvori vrata na ulazu u zgradu. Popela sam se na kat gdje je bio dječak, a onda jednostavno – razvalila ulazna vrata stana i spasila malog. Bilo je jako puno dima, praktički se ništa nije vidjelo u stanu. Dječak je plakao, oči su mu bile zacrvenjene. Odmah sam ga izvukla iz stana, a u tim trenucima su pred zgradu stigli i vatrogasci, koji su zatim provjetrili cijelu zgradu. Stigla je majka mališana. Eto, tako je to bilo… Dječak je, srećom, bio pametan, otvorio je prozor i na kraju je on sasvim u redu, sve je prošlo odlično, kako je moglo biti”,rekla je Dorotea Orlandini za Burin.

Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Rijeka. Intervencija vatrogasaca završila je u 16:41 sati.

L.B.

Komentari