HNK Rijeka dio ECA-inog istraživanja o omladinskom nogometu

130

Radni procesi unutar omladinskih pogona te najbolje prakse kojima se mogu pohvaliti nogometne akademije glavne su teme izvještaja koje je obuhvatilo 12 definiranih područja kvalitete među 18 odabranih nogometnih akademija u Europi. Radi se o poboljšanoj verziji publikacije iz 2017. godine koju je i ovoga puta provelo Europsko udruženje nogometnih klubova (ECA) s novim podacima o klubovima – sudionicima.

Tako su svi uključeni klubovi kroz 40 sati obavljenih polustrukturiranih intervjua otkrili neke od svojih radnih procesa i njihovu međusobnu povezanost, ali i donijeli pogled na razlike u procesima kod klubova i njihovih akademija:

– Pandemija je jako utjecala na nogometni svijet i mnoge su akademije morale biti fleksibilne kako bi se nosile sa stalno promjenjivim okolnostima. Ovo samo jača naše uvjerenje o važnoj ulozi koju ECA-ina radna skupina za mlade mora odigrati u budućnosti. Naime, čvrsto vjerujemo da akademije za mlade mogu ojačati i sebe i jedne druge kroz stalnu suradnju i razmjenu znanja, uključujući i objavljivanje ovog izvješća, objasnio je Edwin van der Sar, predsjednik radne skupine ECA za mlade, potpredsjednik ECA-e i izvršni direktor Ajaxa.

Ono što veseli jest da je i Nogometna škola HNK Rijeka doprinijela istraživanju i time potvrdila svoje potencijale na jednoj stručnoj međunarodnoj razini.

Rezultate istraživanja i dio o HNK Rijeka možete pogledati u priloženoj brošuri na linku.

L.B.

Komentari