HDZ kao pobjednik izbora

24

Prvi službeni rezultati pokazali su da HDZ osvaja 71 mandat, no brojka je pala na 66 mandata. SDP-ova Restart koalicija ima samo 41 mandat, a Miroslav Škoro i Domovinski pokret 16 mandata. Most je dobio 8 mandata, a najveće iznenađenje bila je stranka Možemo! koja je osvojila 7 mandata. U sabor će ući i koalicija okupljena oko stranke Pametno te Dalija Orešković, Dario Zurovec te Marijana Puljak. HNS osvojio je 1 mandat kao i Radimir Čačić s reformistima.

Plenković je u kratkom govoru kazao: „Ovakva potpora za nas je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa. Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javnozdravstvene izazove, jačanje institucija, ljudskih i manjinskih prava.“ Ujedno, Plenković je na binu došao praćen pjesmom „Eye of the Tiger“.

U nastavku donosimo kako se glasalo u VII. izbornoj jedinici:

juh
Izvor: Screenshot DIP
kjuh
Izvor: Screenshot DIP

Među saborskim zastupnicima u VII. izbornoj jedinici nalaze se Tomo Medved, Zlatko Komadina, Krešo Beljak, Davor Ivo Stier, Ante Prkačin, Dario Zurovec, Rada Borić, Zvonimir Troskot, Tomislav Ćorić, Tomislav Klarić, Sanja Udović, Nada Murganić, Josip Salapić i Zvane Brumnić.

U VIII. izbornoj jedinici stanje je sljedeće:

jhgz
Izvor: Screenshot DIP
GF
Izvor: Screenshot DIP

Saborske mandate u VIII. izbornoj jedinici osvojili su Peđa Grbin, Oleg Butković, Katarina Peović, Marin Miletić, Tulio Demetlika, Anton Kliman, Silvano Hrelja, Mirela Ahmetović, Marin Lerotić, Gari Cappelli, Erik Fabijanić, Katarina Nemet, Ivan Kirin i Sanja Radolović.

Komentari