Grobničani skuhali najbolji gulaš i osvojili naslov pobjednika 2. Špažićarskog maškaranog kotlića

116
2. Špažićarski maškarani kotlić
Danas je u Kostreni održan 2. Špažićarski maškarani kotlić na kojem se okupilo 12 sjajno raspoloženih ekipa koje su odmjerile snage u kuhanju gulaša od veprovine. Prema mišljenju stručnog žirija kojeg su činili kuhar Zoran Zec, meštar Sandi i meštar od kotlića Vladimir Jurić, najbolji gulaš skuhala je Mesopusna kumpanija Grada Grobnika. Za titulu pobjednika borile su se i Škrljevske maškari, Mesopusna kompanija Pašac, Čiket Rijeka, Pikići Rijeka, Pehinarski feštari, Maškarana maneštra Radio Rijeke, Karnevalska grupa Draške mašakare koja je kao i domaćini Špažićari imala po dvije ekipe.
Organizatori su za sve sudionike pripremili drva, kotliće i osnovne namirnice za gulaš dok su se maškarani kuhari morali pobrinuti za ostale namirnice, prije svega začine koji će upravo njihov gulaš učiniti pobjedničkim.

Pobjednici

Uz pobjedničku ekipu Maškaranu kumpaniju Grad Grobnik, drugo mjesto osvojila je ekipa Radio Rijeke Maškarana maneštra, a treće mjesto pripalo je prvom sastavu kostrenskih Špažićara.

Zabava se nastavlja i večeras

Osim finog gulaša, u Žurkovu danas nije nedostajalo ni dobre zabave za koju se pobrinuo bend Cukar&Caffe, a zabava se u Kostreni nastavlja i večeras, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji na trećim Maškaranim tancima uz grupu Venus. Sutra popodne od 15 sati, Narodnom čitaonicom u Kostreni zavladat će male maškarice, na tradicionalnoj popodnevnoj Dječjoj reduti.

2. Špažićarski maškarani kotlić 2. Špažićarski maškarani kotlić

L.B.

Komentari