Gradski vijećnici Grada Malog Lošinja i predstavnici političkih stranaka i nezavisnih lista uputili pismo podrške dogradnji luke Mrtvaška

87
Foto: Spasimo otok Ilovik FB

Gradski vijećnici Grada Malog Lošinja i predstavnici političkih stranaka i nezavisnih lista uputili su pismo podrške dogradnji luke Mrtvaška, kojeg vam prenosimo u nastavku:

“Poštovani,

budući da se u javnom i medijskom prostoru sve češće spominje mogućnost odustajanja od provedbe projekta rekonstrukcije luke Mrtvaška na otoku Lošinju, želimo javno i nedvosmisleno dati podršku nastavku projekta dogradnje luke Mrtvaška.

Ovim putem apeliramo na sve nadležne, Ministarstvo, Primorsko-goransku županiju i Županijsku lučku upravu Mali Lošinj, da iznađu način da se ovaj hvalevrijedan projekt realizira.

Smatramo kako je važnost ovoga projekta neupitna

Smatramo kako je važnost ovoga projekta neupitna, osobito u smislu poboljšanja prometne povezanosti sjevernojadranskih otoka te podizanja kvalitete života na njima.

Na području Grada Malog Lošinja stalno živi više od 7.500 stanovnika. Svima njima i njihovim gostima realizacijom projekta Mrtvaška otvorit će se nebrojene mogućnosti koje će za sobom donijeti daljnji gospodarski i turistički razvoj što nam je svima zajednički cilj.

Mi, članovi Gradskog vijeća, kao i predstavnici političkih stranaka i nezavisnih lista koje djeluju na području Grada Malog Lošinja apeliramo na sve uključene u projekt da se, uvažavajući isključivo realne potrebe stanovnika otoka Ilovika (snižavanje dijela rive i prometovanje lokalne pomorske taxi linije na relaciji Ilovik – Mrtvaška za cijelo vrijeme radova što je već ranije predloženo), u što skorijem roku nastavi s realizacijom ovog projekta.

Također, apeliramo i na stanovnike otoka Ilovika da još jednom sagledaju važnost ovakvog projekta i predloženih kompromisnih rješenja za vrijeme trajanja radova, te da u narednim mjesecima pokažu razumijevanje što će u konačnici dovesti do brže i efikasnije realizacije samog projekta.

S poštovanjem,

Gradski vijećnici Grada Malog Lošinja:          

Dubravko Devčić

Marijana Dragoslavić

Elvis Živković

Anto Nedić

Aleksandra Volarić Magazin

Ivan Fabijanić

Biljana Vojniković

Martina Kalac

 

Predstavnici političkih stranaka i nezavisnih lista:

HDZ Mali Lošinj, Ana Kučić

HSS Mali Lošinj, Mario Kamalić

IDS Mali Lošinj, Andrino Maglievaz

PGS Mali Lošinj, Branko Domac

HNS Mali Lošinj, Elvis Živković

Nezavisna lista Dubravka Devčića, Dubravko Devčić”

L.B.

Komentari