Gradska knjižnica Rijeka: “Zbogom Modellu – prostoru u koji smo s parolom “privremeno” ušli daleke 1966. godine”

140
palazzo modello
Izvor: Gradska knjižnica Rijeka FB

Sredinom listopada zatvorio se Središnji odjel Gradske knjižnice Rijeka u Palazzo Modello i započela je nova faza pakiranja knjiga za selidbu u novu knjižnicu. Nakon zatvaranja, knjižničari Gradske knjižnice Rijeka imaju pred sobom izazovan zadatak adekvatnog pakiranja 77.474 jedinica građe u koje će potom na put do nove zgrade u Art-kvartu “Benčić” gdje će sačekati dolazak polica i slaganje kroz jesen 2023. godine te praviti društvo uskoro stižućim knjigama iz Filodrammatice, ističu iz Gradske knjižnice Rijeka.

“[ZBOGOM MODELLU]

Došao je i taj dan. Zatvorili smo Središnji odjel Palača Modello u jedinstvenom i povijesnom procesu stvaranja Gradske knjižnice Rijeka u Benčiću! Prostor je to u koji smo s parolom “privremeno” ušli daleke 1966. godine te je u tim improviziranim uvjetima desetljećima radila knjižnica, nekima draga, nekima katastrofa, ali uvijek nedovoljno funkcionalna, ograničena, velikih infrastrukturnih problema za bilo kakav oblik suvremene knjižnice usmjerene prema idejama stvaralaštva i centra zajednice. Knjige s njegovih polica sada odlaze u kutije i na putovanje u novi kvart.

A do otvaranja nove knjižnice važne servisne informacije:

Ogranci (Trsat, Zamet, Turnić, Drenova) nastavljaju normalno s radom te nisu dio spomenutih procesa nastanka Gradske knjižnice Rijeka u Benčiću. Koristite ih najnormalnije te su u ovom trenutku jedini pravi način dolaska do knjiga iz knjižnice.
Posuđene knjige u Palači Modello i Filodrammatice vratit ćete u novu zgradu Gradske knjižnice Rijeka po njenom otvaranju te se na njih do tog trenutka neće obračunavati zakasnina. Ne brinite.
Možete koristiti usluge ostalih otvorenih odjela (Dječji odjel Stribor u Dječjoj kući i Narodna čitaonica) i spomenutih ogranaka te nesmetano posuđivati druge potrebne knjige na otvorenim lokacijama iako već na policama doma imate i knjige iz Modella i Filodrammatice. Dođite!
Vidimo se uskoro i u “Benčiću” s potpuno novim ruhom, energijom i idejom. Ove “X” znakove kojima križamo stare lokacije stopit ćemo u jedan veliki šareni uskličnik!”, poručili su iz Gradske knjižnice Rijeka.
Snimka zaslona 2023-10-16 190451
Izvor: Screenshot FB

L.B.

Komentari