Gradonačelnik Opatije prekršio epidemiološke mjere i u Bevandi večerao s veleposlanikom

96

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić prekršio je odluku Stožera kojom su propisane mjere o ograničavanju okupljanja. Dujmić je, u pratnji supruge, prošle subote večerao u hotelu Bevanda u društvu francuskog veleposlanika Gaëla Françoisa Veyssiera i njegove supruge, piše portal poduckun.net. Restoran Bevanda prema mjerama ima pravo u restoranu posluživati hranu gostima svog butik hotela. No, gradonačelnik nije bio gost hotela Bevanda.

“Gradonačelnik Ivo Dujmić 9. je siječnja 2021. bio na neformalnom susretu s veleposlanikom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Gaëlom Françoisom Veyssierom, koji je boravio u Opatiji sa suprugom i spomenutog dana bio gost Hotela Bevanda. Susret je održan u foajeu Hotela Bevanda. I gradonačelnik Dujmić je bio u pratnji supruge. Na inzistiranje francuskog veleposlanika pridružili su im se za stolom i konzumirali predjelo i desert, kao gosti veleposlanika Veyssiera i supruge. Gradonačelnik Dujmić nije koristio uslugu smještaja u Hotelu Bevanda. Gradonačelnik Dujmić je poziv francuskog veleposlanika prihvatio, svjestan propisanih epidemioloških mjera kojih su se za vrijeme susreta svi pridržavali, procijenivši kako bi bilo vrlo neprimjereno odbiti poziv prvog čovjeka francuske diplomacije u Hrvatskoj,” poručili su iz gradske uprave.

Podučkun.net učlanku podsjeća da su zbog pojavljivanja na večeri kojim su prekršili protuepidemijske mjere europski povjerenik za trgovinu Phil Hogan irski ministar poljoprivrede Dara Calleary morali dati ostavke.

Komentari