Grad Vodnjan prodaje 14 nekretnina u starogradskoj jezgri čime želi mladima ponuditi mogućnost rješavanja stambenog pitanja

94
rekonstrukcija

U posljednje vrijeme, gradovi diljem svijeta suočavaju se s izazovima vezanim uz očuvanje povijesne baštine i revitalizaciju starih gradskih jezgri. U tom smislu, Grad Vodnjan u Hrvatskoj ističe se kao primjer inovativnog pristupa revitalizaciji putem aktivnog uključivanja građana. Grad Vodnjan objavio je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 14 nekretnina u starogradskoj jezgri na području Vodnjana i Galižane.

U sklopu novog modela vodnjanske gradske uprave, naglasak je na revitalizaciji zapuštenih gradske nekretnina te rješavanju stambenih potreba građana Vodnjana. Cilj je staviti u funkciju zanemarene gradske prostore te potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u obnovi i rekonstrukciji, što će pridonijeti revitalizaciji starogradske jezgre i istovremeno zadovoljiti njihove potrebe za stanovanjem.

Javni poziv otvoren je za sve zainteresirane do 15. svibnja, pružajući građanima priliku da sudjeluju u ovom hvale vrijednom projektu. Ovo nije samo korak prema očuvanju kulturnog identiteta, već i prema izgradnji održivih i inkluzivnih zajednica koje u potpunosti iskorištavaju potencijal svojih prostora, stoga je ova inicijativa hvalevrijedna.

Komentari