Google karte sada pokazuju stupanj gužve u javnom prijevozu

43

Google karte imaju neke korisne nove alate koji će vam pomoći u što sigurnijem kretanju i istraživanju svijeta. Ne čudi što je tranzitna vožnja drastično pala tijekom prvih dana pandemije. Dok se ljudi sada lagano vraćaju javnom prijevozu, broj prodanih karata raste diljem svijeta.

Zato Google karte proširuju svoje alate i predviđaju gužve u javnom prijevozu na više od 10.000 tranzitnih agencija u 100 zemalja, pa ćete znati hoće li vaša linija vjerojatno imati puno slobodnih mjesta, biti u potpunosti popunjena ili biti negdje između.

S tim podacima možete odlučiti želite li ući ili čekati drugi vlak. Zbog pandemije ili ne, nitko ne voli stajati u zakrčenom vagonu, osobito preko ljeta. Ta su predviđanja omogućena pomoću tehnologije umjetne inteligencije.

Sva su ova predviđanja osmišljena s naglaskom na privatnost. Google je u priopćenju rekao: “Primjenjujemo tehnologiju anonimizacije svjetske klase i različite tehnike privatnosti na podatke Povijesti lokacija kako bismo bili sigurni da vaši podaci ostaju sigurni i privatni.”

Ako ste korisnik Androida i odlučili ste uključiti Povijest lokacija, vidjet ćete novu karticu na svojoj vremenskoj traci koja pruža mjesečne trendove o tome kako putujete svijetom.

Vidjet ćete koje ste načine prijevoza koristili te udaljenost i vrijeme koje ste proveli vozeći, leteći, biciklirajući ili pješačeći. Također možete vidjeti koliko vremena provodite na različitim mjestima – kao što su trgovine, zračne luke i restorani – i odmah analizirati kako biste vidjeli sva mjesta koja ste posjetili.

Prisjetite se prošlih putovanja i planirajte buduća kada se osjećate sigurno. Ako osjećate nostalgiju, ali još niste spremni za putovanje, prijeđite na karticu Putovanja na vremenskoj traci koja je sada dostupna za sve na Androidu. Upotrijebite Putovanja na vremenskoj traci da biste ponovno proživjeli dijelove prošlih odmora. Primjerice, možete vidjeti u kojim ste hotelima odsjeli tijekom tog epskog putovanja u Tokio ili restorane koje ste posjetili tijekom vikenda.

Planirate unaprijed? Izvezite ta mjesta na popis i podijelite ih s prijateljima kojima su potrebne preporuke za putovanja. Ako želite urediti svoje podatke, lako možete upravljati podacima  izravno s vaše privatne vremenske trake.

Izvor: Good News Network

Komentari