Godinu dana prošlo, no ponos ostaje isti – priprema se velika proslava diljem Hrvatske!

23

Već je prošlo godinu dana otkad je Hrvatska briljirala na Svjetskom nogometnom prvenstvu, kad se našla u završnici s Francuskom i osvojila izvrsno drugo mjesto.

Na inicijativu izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića i „Organizatora bez granica“ u mnogim će gradovima 16. srpnja biti organizirana proslava sjećanja na taj dan.

Zlatko Dalić je iznio prijedlog da se taj dan proglasi Danom zajedništva, ponosa i sreće. Prvotno je proslava najavljena za Vukovar, no proširila se na još 20-ak gradova koji će tog dana pripremiti posebne sadržaje za svoje građane.

Proslava diljem Hrvatske simbolično će ponoviti prošlogodišnji doček Vatrenih u Zagrebu 16. srpnja, koji se nakon toga organizirao u brojnim gradovima i mjestima u Hrvatskoj.

Dan koji je upisan u povijest je iza nas. 550.000 ljudi na spektakularnom dočeku bilo je jučer u Zagrebu. Sami igrači i…

Objavljuje VatreniUtorak, 17. srpnja 2018.

 

“Želja nam je da ova manifestacije postane tradicija. Priča kreće iz Vukovara, a prema mogućnostima gradova koji će biti uključeni u projekt organizirat će se programi na kojima će sudjelovati građani odjeveni u kockice“, najavili su organizatori.

Podsjetimo se, prije godinu dana Hrvatska se hrabro borila za naslov svjetskog prvaka u Rusiji, a na završnici je Vatrene bodrila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Nakon utakmice počela je kiša, koja nije spriječila predsjednicu da svakom igraču osobno čestita. Rezultatom 4:2 protiv Francuske Hrvatska se sa srebrom upisala u povijest svjetskog nogometa.

Komentari