Gdje će se nalaziti buduća javna kvartovska garaža na Kozali?

102
javna garaža kozala

Na Aktualnom satu 25. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke Tea Mičić Badurina (PGS) postavila je pitanje vezano uz realizaciju izgradnje javne kvartovske garaže na Kozali. MO Kozala je organizirao potpisivanje peticije za izgradnju javne garaže i prikupljeno je 1052 potpisa i peticija je dostavljena gradonačelniku u prosincu. Prilikom tog sastanka bilo je riječi o dvije potencijalne lokacije, jedna pored zgrade T-coma, u blizini groblja, a druga između nebodera u ulici Ante Kovačića. Zanimalo ju je u kojoj je fazi pronalaženje rješenja za ovo važno pitanje za stanovnike Kozale i šire.

Gradonačelnik Marko Filipović odgovorio je kako je MO Kozala pokrenuo peticiju u listopadu 2023. godine i kako mu je ona dostavljena prilikom održanog sastanka s predsjednikom i članovima MO Kozala te kako problem parkiranja svakako postoji. Lokacija pored zgrade Hrvatskog telekoma u njihovom je vlasništvu što znači da bilo kakve daljnje radnje podrazumijevale da se ta nekretnina ili treba kupiti od strane Grada Rijeke ili treba steći pravo građenja. Gradonačelnik je rekao kako je u kontaktu s upravom Hrvatskog telekoma, međutim kako takve stvari ne idu brzo te kako s njihove strane još nema konkretnog odgovora za navedenu lokaciju. Što se tiče prostornog plana koji prati tu lokaciju, tamo je moguća izgradnja takvog objekta i to na čak pet etaža. Sada taj prostor za parking koriste radnici Hrvatskog telekoma, a u budućnosti, ovisno o dogovoru, tu bi se mogla izgraditi javna garaža pod naplatom.

Što se tiče lokacije u ulici Ante Kovačića, gradonačelnik je istaknuo kako je Rijeka plus zadužen da navedenu lokaciju obiđe i prvo se treba utvrditi je li na toj lokacija takvo nešto uopće prostorno-planski moguće. S predsjednikom i predstavnicima MO Kozala se razgovaralo i o drugim opcijama, a to je uvođenje povlaštenih karata za stanare i uvođenje naplate parkiranja u određenim ulicama gdje toga još nema čime bi se smanjilo to da stanovnici drugih općina i jedinica lokalne samouprave koji zbog posla gravitiraju Rijeci i centru grada tamo parkiraju svoje automobile. Gradonačelnik je dodao kako vjeruje da bi stanovnici tih dijelova grada bili zadovoljni time da mogu platiti povlaštenu cijenu parkirne karte u svrhu rješavanja tog problema.

Komentari