Filozofski fakulteti u Rijeci i Zagrebu pred višednevnim štrajkom?

132

Na sindikalnom sastanku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu izraženo je negodovanje zbog načina na koji je središnjica sindikata organizirala štrajk, prenosi srednja.hr.

Većina se fakulteta dosad uključivala u štrajk jedan dan u tjednu, no time nisu odaslali onoliko snažnu poruku kakvu su htjeli, ni što se tiče vidljivosti u medijima ni učinkovitosti, pa su odlučili štrajkati više dana zaredom.

Izglasan je višednevni štrajk neznanstvenog i nenastavnog osoblja koji počinje u petak. Referada, knjižnica i ostale službe nisu radile ni u dosadašnje dane štrajka, te će s time vjerojatno nastaviti.

Postoji i mogućnosti odgode promocije diplomanata koja je bila najavljena za petak.

Hoće li se nastava održavati, odlučit će svaki profesor zasebno, što vrijedi i za njihove riječke kolege. Profesori Filozofskog fakulteta u Rijeci također su se većinom uključivali u štrajk jednom tjedno, no postoji mogućnost da se i njihov štrajkaški angažman poveća.

Osim promocije, treba podsjetiti i da se polako bliži sezona ”udarnih” kolokvija i završnih ispita, a profesori ne žele otežavati situaciju ni studentima ni sebi.

S druge strane, mnogi su fakultetski profesori solidarni i sa situacijom koja još uvijek ne pokazuje da se konačno rješenje bliži i preostaje nam vidjeti kako će sve uključene strane uspjeti uskladiti navedeno.

Komentari