Filmska potjera – Jurio kroz Novi Vinodolski, bježao policiji, a kada je končano zaustavljen, krenuo vrijeđati i fizički napadati?!

27

Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i više prometnih prekršaja

Osumnjičeni je 2. ožujka oko 18.40 sati zatečen u Novom Vinodolskom kako upravlja vozilom Fiat doblo, riječkih registracijskih oznaka krećući se u smjeru Selca brzinom od 73 km/h unatoč ograničenju od 50 km/h u naseljenom mjestu.

Vozač nije stao na znak policijskih službenika, već je ubrzao, a nije se zaustavio niti na zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje. Nakon što ga je policija zaustavila, odbio je dati na uvid osobne isprave. Policajce je  vrijeđao, pokušao fizički napasti te im uputio ozbiljne prijetnje. S vrijeđanjem i prijetnjama je nastavio i tijekom privođenja u službene prostorije policije, a isto tako iako vidno pod utjecajem alkohola odbio je provjeru alkoholiziranosti.

Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje i predan pritvorskom nadzorniku, dok je prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog prekoračenja brzine, nepostupanja po zapovijedi, odbijanja alkotesta i odbijanja davanja isprava na uvid.

 

Komentari