Fan serijala “Sam u kući”?! I riječki “Mokri bandit” nakon pljačke puštao vodu….

69

Policijski službenici I i II policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Sumnjiči se da je tijekom mjeseca svibnja prošle 2018. godine provalio u ljekarnu zdravstvene ustanove u središtu Rijeke, iz čijih je ureda ukrao monitor računala i mobitel. Tom je prilikom otvorio slavine u sanitarnim prostorijama te ostavio vodu da teče bez nadzora, poput filmskih antijunaka, bandita Marva i Harrya iz serijala “Sam u kući” I oni su pljački i puštali vodu iz slavina, otuda im nadimak ‘Mokri banditi’.

Materijalna šteta se cijeni na više desetaka tisuća kuna. Muškarca se tereti za kaznena djela teške krađe provaljivanjem i oštećenje tuđe stvari.

Usto, 41-godišnjaka sumnjiče da je u siječnju ove godine iz druge javne ustanove u Rijeci ukrao prijenosno računalo i druge predmete. Tom je krađom počinio materijalnu štetu u vrijednosti najmanje dvije tisuće kuna. Policija ga sumnjiči i za prijetnju upućenu djelatniku benzinske postaje na području Rijeke.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, oštećenje tuđe stvari, teške krađe, kao i krađe, 41-godišnji osumnjičenik je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.

Komentari