Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji donirao računala studentima iz Petrinje

17

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji poznat je po svojem humanitarnom i društveno odgovornom radu, pa se tako i ovaj puta uključio u pružanje pomoći svojim studentima, kojima je pomoć, nakon potresa u Petrinji i okolnim mjestima, bila najpotrebnija. Mnogi studenti i njihove obitelji ostali su bez imovine, a između ostalog i bez svojih računala čime im je onemogućeno praćenje on line nastave.

Među zaposlenicima, studentima, alumnijima i poslovnim partnerima u akciji je prikupljeno:

  • novčani iznos koji je raspoređen na račune studenata
  • 6 novih prijenosnih računala – ustupljeni studentima
  • 2 rabljena prijenosna računala – ustupljeni studentima

Također je donijeta odluka o oslobođenju plaćanja preostalog dijela školarine svim studentima koji do trenutka potresa nisu podmirili školarinu; donijeta je odluka o oslobođenju plaćanja školarine do kraja upisanog studija za sve studente koji žive na područjima obuhvaćenim potresom; te svim studentima koji žive na područjima obuhvaćenim potresom, a koji su to zatražili, omogućena je odgoda svih nastavnih aktivnosti za predmete zimskog semestra.

Stoga su jučer prodekanica za poslovne odnose Fakulteta izv. prof. dr. sc. Romina Alkier, Denis Turalija, voditeljica Ureda za studente, te Davor Mijolović, voditelj Službe za informatičku potporu, boravili u Petrinji gdje su se susreli sa studentima i predali im računala sa željom da ovu akademsku godinu, unatoč svim preprekama i poteškoćama, što uspješnije privedu kraju.

Ovim putem Fakultet se zahvaljuje svim djelatnicima i studentima Fakulteta koji su se uključili u ovu hvalevrijednu donaciju, kao i pojedincima i tvrtkama, koji su dali svoj veliki doprinos u ovoj akciji.

Komentari