Evo kako možete glasati za Baby Lasagnu

119
Filip Vale/eurosong.hr
Filip Vale/eurosong.hr

Nakon nekoliko mjeseci priprema i iščekivanja, sve je bliže trenutak kojeg Hrvati željno iščekuju – prvo polufinale Eurosonga 2024. u kojem će nastupiti Baby Lasagna s pjesmom Rim Tim Tagi Dim.

Prije 12 godina na Eurosongu u Bakuu je pobijedila Loreen, a švedska televizija SVT je organizaciju narednog izdanja dala gradu Malmöu. Prošle godine na Eurosongu u Liverpoolu je pobijedila Loreen, a švedska televizija SVT je organizaciju narednog izdanja dala gradu Malmöu. Ne, niste loše pročitali, jer se povijest djelomice ponovila.

Danas u sjedištu županije Skanije počinje 68. izdanje Eurosonga. Kroz dva polufinala, gledat ćemo i slušati predstavnike 31 zemlje, od kojih njih 15 nastupa u današnjem polufinalu.

U prvoj polufinalnoj večeri hrvatski će predstavnik nastupiti sedmi po redu, a nakon nastupa svih polufinalista, krenut će glasovanje putem televotinga koje će odlučiti tko prolazi u finale. Uz zemlje koje će nastupiti, u prvom polufinalu glasuju i gledatelji iz Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke.

Brojeve na koje se može uputiti glas Baby Lasagni donosimo na fotografiji.

Ukoliko živite u nekoj od ovih zemalja, imate prijatelje, poznanike ili rodbinu, glasujte za hrvatskog predstavnika i podržite ga u prolasku u finale. U finale u kojem, ako je suditi po kladionicama, Baby Lasagnu očekuje trijumf. No, ne vrijedi se nadati prerano jer najprije je potrebno proći u finale.

Osim na službenom eurovizijskom kanalu na YouTubeu, prvo polufinale Eurosonga 2024. moći ćete pratiti na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije, s Duškom Ćurlićem kao komentatorom ili na Drugom programu Hrvatskog radija. Ukoliko gledate iz regije ili imate pristup regionalnim kanalima, Eurosong možete pronaći na RTS1 (Srbija), RTVSLO1 (Slovenija) i MKTV (Sjeverna Makedonija). Naravno, postoje i alternativni prijenosi, poput Rai Due (Italija), RTVE Internacional (Španjolska) i SVT Play (Švedska).

Komentari