Ekonomski fakultet u Rijeci: “Moguća kaznena djela počinjena su prije sadašnje uprave”

115

Ekonomski fakultet u Rijeci oglasio se priopćenjem za javnost o istrazi koju vodi riječka policija protiv bivšeg dekana i njegovih tadašnjih suradnika:

“Ovim putem htjeli bismo izvijestiti javnost kako još uvijek nemamo detaljnih saznanja vezanih uz kaznene prijave osumnjičenih djelatnika Fakulteta. Prema raspoloživim informacijama, moguća kaznena djela počinjena su u razdoblju prije mandata sadašnje uprave. Također, u potpunosti smo otvoreni za suradnju s relevantnim institucijama te osuđujemo bilo kakav oblik nezakonitog djelovanja, posebice u okviru akademskog sustava.

Fakultet je u proteklih godinu dana ostvario značajne uspjehe u vidu intenziviranja suradnje s gospodarstvom, poboljšanja kvalitete studiranja i studentskog standarda, internacionalizacije, kao i sudjelovanja na prestižnim znanstvenim projektima s uglednim europskim i svjetskim institucijama, te nam je od interesa da se ova situacija čim prije rasvijetli kako bi nastavili ostvarivati naše strateške ciljeve. Napominjemo da se radi o pojedincima, a nikako ne o svim djelatnicima Fakulteta koji svojim uzornim djelovanjem te doprinosom grade povjerenje javne zajednice. Ostajemo i dalje otvoreni za javnost, a za sve informacije vezane za predmetni slučaj molimo da se obratite nadležnim institucijama”, poručuju s Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Komentari