Ekološka akcija Udomitelja za djecu provest će se u Općini Fužine

80

U sklopu trogodišnjeg projekta „Ured za udomitelje“ financiranog od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a dijelom i sredstvima Primorsko-goranske županije, provodi se ekološko-edukativna akcija sadnje drvoreda u Općini Fužine s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti udomiteljske zajednice te njezina daljnjeg razvoja.

Ekološka akcija sadnje drvoreda okruglog jasena uz šetnicu jezera Bajer održat će se u subotu, 28.05.2022 s početkom u 10 sati. Članovi udruge udomitelja PGŽ-a DAMDOM okupiti će se na odmorištu Čoka gdje se planira susret sa predstavnicima Općine Fužine koji su svestrano podržali akciju kako u operativnoj provedbi tako i kroz osiguranje programa aktivnosti koji će obogatiti boravak djece i roditelja u ovom goranskom raju.

Nekad u domovima, danas u udomiteljskim obiteljima

Nakon predstavljanja i kratkog druženja, udomitelji i djeca iz udomiteljskih obitelji zasadit će sadnice okruglog jasena. Zatim slijedi razgledavanje špilje Vrelo te vožnja vlakićem oko jezera u organizaciji Općine Fužine. Akcija završava zajedničkim ručkom u Zabavnom i paintball parku u Vratima.

Cilj akcije je druženje udomitelja te razmjena iskustva u radu sa djecom. Također, potrebno je omogućiti druženje djeci koja su nekada živjela zajedno u domovima za nezbrinutu djecu, a danas žive u udomiteljskim obiteljima.

Udomitelji žele ostaviti trajan trag kao podsjetnik na ovaj projekt, a mladice simboliziraju mlade živote kojima je potrebno zdravo okruženje, ljubav i briga da bi se mogli ukorijeniti i razviti svoju prekrasnu krošnju.

L.B.

Komentari