Kad volontere zamijeni biologija

36
Izvor: Facebook Edi Prodan

Na društvenim mrežama Edi Prodan osvrnuo se na situaciju oko područja koje je pogodio potres. Prošao je 21 dan od potresa, a što se do sada poduzelo? Okolna mjesta gotovo da su zanemarena, podjela hrane svakodnevno puni medijske naslove, a demografija? Objavu Edija Prodana prenosimo u cijelosti:

“Moram priznati da je izdržati čak 21 dan nadmašilo očekivanja. Bio sam uvjeren da će Petrinja puno pije pasti. Za nekih sedam, maksimalno deset dana. Dobro je krenulo, ali osjetivši žestoki napad navijača, država se vrlo brzo trutnula. Tko radi? Navijači? Ma dajte molim vas – piju i tuku se, kao i uvijek!

​Uslijedili su kuhari. I oni, vragovi, imaju veliki utjecaj na mase, popularni su ti likovi s kuhačama pa je i njih trebalo poniziti, izbaciti iz takta, otjerati s terena. Jer ljudi su ih zavoljeli. A to je opasno za svaku birokraciju ovog svijeta. Ali ne za našu, vrhunski utreniranu. I njih je brzo izbrisala.
Danas konačno mir. Sve su funkcije preuzeli paragrafi. Sve se propisuje. Pa tako i podjela hrane. Javilo nam s terena – ma kakvi, ne dolazi više do nas. Sela porazbacana oko Gline i Petrinje. Sela bez prometne povezanosti. Sela u kojima su automobili dobi obrnuto proporcionalne od učestalosti. Stari i rijetki. Sela koja kroz snijeg, led i blato ne mogu do punktova s hranom. Institucije su lijepo odredile: hrana dolazi na deset punktova. Tko voli, nek’ izvoli. Može pojesti odmah. Može i doma nositi. Tko ne može po hranu jer je star, nemoćan, bolestan – a što mu mi možemo. Pa ne mislite valjda da ćemo kao oni sumanuti volonteri skuhano dovoziti do nemoćne starčadi i ostalih izgubljenih likova razasutih u blatu devastiranih sela. Uostalom, tko im je kriv kad se ne daju iz te zabiti.
Trebao je 21 dan. Da se sve vrati na staro. Da sela oko Petrinje i Gline opet utonu u mrak zaborava. Tamo gdje su bila i prije potresa. S ponekim krovom manje. Prizivali smo neki novi polet, OPG-e i turizam. Koja naiva! Birokracija je mnogo pragmatičnija. Prosječna dob tih sela je toliko visoka da će ionako sve probleme za koju godinu – biologija riješiti.”
Snimka zaslona 2021-01-20 085217
Izvor: Facebook Screenshot

Komentari