Edi Prodan: Hvala vam anđeli KBC-a Rijeka!

182
Izvor: Edi Prodan Facebook

Riječki novinar Edi Prodan zbog Covida-19 proteklih je dana, nažalost, boravio u riječkom KBC-u. Sada je njegov boravak na Covid-odjelu završen, a tim povodom Edi Prodan na Facebook-u je napisao dirljivu objavu posvećenu djelatnicima u riječkom KBC-u. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“HVALA VAM ANĐELI KBC-a RIJEKA

ŽIV i skoro zdrav. Napustio sam svoj sedmodnevni kovidni dom u KBC-u Rijeka. Sretan i pomalo tužan. Tužan jer nikad ničim neću predivnim ljudima tog ratnog protupandemijskog odjela moći vratiti pažnju i znanje, zdravlje u konačnici koje su mi darovali. Ne mogu. Ja sam običan. Oni nisu. Oni su sama sol, najhumaniji dio ove birokracijom teško izmučene države. Ljudi KBC-a Rijeka su naprosto rečeno najbliže onima koje volimo nazivati – anđelima.
Nikad im neću moći vratiti, ali u jedno neka budu sigurni: zauvijek su dobili osobu koja će u svim kriznim situacijama koje će im, čim se pandemija smiri, prirediti naš uhljebistan, biti uz njih. Bit ću u prvim redovima borbe za pravednu državu u kojoj baš nikad više ne smiju doći u pitanje plaće medicinskih ljudi, naših anđela zdravlja i razvoja društva općenito. Barem toliko, toliko im mogu vratiti. Hvala vam dragi moji strasni i stručni, predani i odgovorni, lijepi ljudi. Koliko ste god stano morali bili pokriveni do neprepoznatljivosti, vaša se ljepota osjećala i kroz neprobojne plašteve. Zauvijek vaš. Hvala vam, ako se to tako kaže.”
Snimka zaslona 2021-04-16 190437
Izvor: Screenshot

Komentari