Dvoje Finaca pokušalo pobjeći iz Hrvatske bez plaćanja računa za popravak vozila – Uhvaćeni na graničnom prijelazu Rupa

121
policija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje finskih državljana, starosti 41 i 48 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Riječ je o osobama kojima je početkom mjeseca listopada u Selcu u prometnoj nesreći oštećeno osobno vozilo marke Audi, finskih registracijskih oznaka, te su za popravak vozila angažirali automehaničarsku radionicu sa šireg bakarskog područja. Tom prilikom su dobili i zamjensko osobno vozilo dok njihovo bude popravljeno.

Kada je za nekoliko dana popravak bio završen, na telefonske pozive vlasnika radionice spomenuti Finci se nisu odazivali te unatoč im upućenim porukama nisu došli po svoje vozilo. Tako je popravljeni Audi ostao u radionici sve do 27. studenoga kada je vlasnik primijetio da ga nema na parkiralištu ispred radionice, a na njegovom mjestu se nalazi posuđeni Golf.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako je spomenuti dvojac u noći 27. studenoga zamijenio vozila, rezervnim ključem pokrenuli svoje popravljeno vozilo i udaljili se u nepoznatom smjeru bez javljanja vlasniku i plaćanja računa za popravak vozila, kao i plaćanje računa za najam vozila. Tako su počinili materijalnu štetu od najmanje 58 000 kuna.

Istog dana ih je policija zaustavila i uhitila po potrazi na graničnom prijelazu Rupa gdje su došli s namjerom izlaska iz Republike Hrvatske. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, a pod osnovanom sumnjom u počinjenje navedenog kaznenog djela prijevare, oboje osumnjičenika je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom odvjetništvu i predano pritvorskom nadzorniku.

L.B.

Komentari