Dragi, dragi Ivice, nedostajat ćeš…

396
ivica vrkić 2
Ivica Vrkić, dugogodišnji novinar, urednik i glazbeni kritičar HR Radio Rijeke

Dragi, dragi Ivica Vrkić

Možda je najbolje započeti s time da je Ivica Vrkić bio izuzetan novinar, voditelj, spiker i prevoditelj, koji je cijeli svoj radni vijek proveo na HR Radio Rijeci. Mada odličan novinar i voditelj, bio  je samozatajan, skroman i tako jednostavan da je čovjek uvijek imao potrebu zaštiti ga, dati mu nešto više od sebe. Ali Ivica to kao da nije tražio, i koliko god ga je zbog svih njegovih osobina i vrlina bilo lako voljeti, on to, ponavljam, kao da nije tražio. Odmjeren i decentan činio se više kao neki engleski gospodin nego izdanak ove naše zemlje, gdje svi nešto traže i gurkaju se.

Bio je Ivica vrhunski prevoditelj, poznavao je i tečno govorio  više jezika, a njegov engleski bio je vrhunski, tako da ćemo njegov glas imati prilike još dugo slušati u brojnim prilozima namijenjenim svijetu, dokumentarnim i reportažnim filmovima.  

Ali možda je ipak najviše od svega poznavao i volio glazbu, jednom riječju godinama se predano davao glazbi. Nije bilo koncerta u Europi ili u svijetu za koji Ivica nije znao. Brojne recenzije i radio emisije koje je vodio iz svijeta glazbe bile su prave slušateljske poslastice.

U print izdanju Teklića, koje više ne izlazi već samo na njegovoj on-lin inačici čitate ovaj tekst, godinama je pisao o glazbenim temama i najavljivao koncerte na koje bi se isplatilo potegnuti iz Rijeke.  Divno je bilo surađivati s njime. Točan, zaljubljen u ono što radi, jednostavan i drag, takav je bio Ivica.  Ivica više nije među nama i to je ono najteže što na kraju treba reći, odlučio je otići.

Svaki susret je sudbinski i svaki rastanak je sudbinski i takvim ih trebamo prihvatiti.  Ali i sjećati se divnih susreta i trenutaka s Ivicom Vrkićem, kao čovjekom, kolegom i suradnikom  treba zauvijek. I  to je možda najviše što možemo učiniti za njega i sebe.

Komentari