DORH: “Policijska uprava primorsko-goranska nije izvijestila ni Općinsko niti Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci o događaju na Platku”

86
platak

Nakon održane press-konferencije PU primorsko-goranske na kojoj je istaknuto da MMA napadači neće biti kazneno prijavljeni te da sad preostaje još jedino vidjeti hoće li to učiniti Općinsko državno odvjetništvo, oglasio se DORH.

Policijska uprava primorsko-goranska nije izvijestila ni Općinsko niti Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci o događaju na Platku od 29. siječnja 2023. S obzirom da je prve informacije o navedenom događaju državno odvjetništvo saznalo iz medija, pisanim je putem 1. veljače 2023. zatražena od policije dostava pisanog izvješća o svemu do sada utvrđenom.

Izvješće policije do sada nije zaprimljeno zbog čega državno odvjetništvo nije moglo kvalificirati postupanje počinitelja. 

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeku će, po primitku izvješća, poduzeti sve potrebne radnje kako bi ocijenilo jesu li se u postupanju sudionika ovog događaja ostvarila obilježja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti”, priopćili su iz DORH-a.

L.B.

Komentari