Dolazi val hladnoće na Kvarner! Temperature će se spustiti i do – 15 ° C, a snijeg je moguć i na jugu

31

Vremenske prilike nešto su povoljnije nego jučer. Pretežno vedro je na sjeverozapadu zemlje i duž većeg dijela obale. Oblačnije je u unutrašnjosti, osobito gorju, i na istoku zemlje, gdje još može biti pojave slabog snijega, prenosi N1.

U Istri i na Kvarneru bit će danas djelomice sunčano vrijeme, poslijepodne uz porast visoke naoblake. Puhat će slaba do umjerena bura, danju će okrenuti na umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od -7 do 1 °C, dnevne vrijednosti između 4 i 9 °C.

U srijedu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme na Istri i Kvarneru. Puhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima povremeno jaka bura, na moru zapadne Istre sjeverac. Jutarnje temperature zraka od -6 do 2 °C, dnevne vrijednosti između 6 i 10 °C.

Oborine su moguće na jugu zemlje gdje može pasti kiša, no od četvrtka u unutrašnjosti će biti ponovo snijega. Oborine će biti i na potresom pogođenom području, gdje je moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača od nekoliko centimetara. Koja pahulja izgledna je i na dijelu obale, i to ne samo sjevernog Jadrana, već i južnije, pa i na otocima. U četvrtak nas čeka i nova epizoda bure, koja će ponovno biti olujna na udare i pojačavat će dojam hladnoće. Na kopnu će umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak lokalno imati jače udare, piše N1.

DHMZ upozorava na nadolazeći val hladnoće, ističući kako hladni val, slično kao i topli, može djelovati na zdravlje.

Komentari