Dolazi novi toplinski val! Upaljen crveni meteoalarm za Knin, Rijeku i Split!

100

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, dok su u Istri i Dalmaciji su mogući pljuskovi.

Na Jadranu će ujutro i dio prijepodneva puhati slaba i umjerena, podno Velebita i na dubrovačkom području i jaka bura, a od sredine dana većinom zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura bit će između 30 i 35°C.

DHMZ navodi da nas i sutra očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme, dok će vjetar u unutrašnjosti uglavnom biti slab. Na Jadranu u noći i ujutro se očekuje slaba do umjerena bura, danju većinom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, duž obale i na otocima između 22 i 27 °C, a najviša dnevna temperatura između 31 i 36 °C.

Grad Knin, gdje se u petak održava obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti bit će izložen velikoj opasnosti od toplinskog vala

DHMZ je objavio da će u petak biti velika opasnost od toplinskog vala u Kninu, u kojemu će se taj dan obilježavati Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

DHMZ je za Knin i ostatak Dalmacije od četvrtka objavio narančasti meteoalarm zbog velike opasnosti od toplinskog vala koja će potrajati sve do početka idućeg tjedna.

Crveni meteoalarm i za Rijeku i Split

Najviše temperature očekuju se u subotu kada je za Knin, Rijeku i Split objavljen crveni meteoalarm – vrlo velike opasnosti, po drugi put ovoga ljeta.

L.B.

Komentari