U ovoj godini, u periodu od 25. ožujka do 27. listopada, uvedeno je više od 70 novih redovnih linija!

Analizirajući ljetni raspored letenja po destinacijama, prema apsolutnom broju najavljenih novih rotacija prednjači Split s povećanjem od 27,7%, na drugom je mjestu Dubrovnik s povećanjem od 19,6%, dok se na trećem mjestu nalazi Zagreb s rastom od 6%. Tako je Split u ovoj godini, između ostalih, također povezan i novim letovima prijevoznika Volotea s Nicom, Palermom i Bergamom, dok je letovima Thomas Cooka povezan s Londonom, Bristolom i Glasgowom, odnosno s Düsseldorfom i Hannoverom kroz linije Condora. Dubrovnik je povezan novim letovima easyJeta s Napuljem, Venecijom i Londonom, dok je letovima TUI-ja povezan s Nottinghamom, Newcastleom i Deauvilleom.

Zagreb je novim letom Air Canade povezan s Torontom, dok je Croatia Airlines uvela novu liniju do Dublina. Vesele i nove linije prema Zadru koji je povezan letovima Ryanaira s Frankfurtom, Bremenom i Allgäu Memmingenom (Bavarska), kao i nove linije prema Puli koja je povezana letovima easyJeta s Baselom, Milanom, Berlinom, Liverpoolom i Londonom.
Gledajući po emitivnim tržištima, najviše je rotacija planirano između Njemačke i Hrvatske (+10% u odnosu na prošlu godinu), a potom slijede veze s Ujedinjenom Kraljevinom (+8%), Francuskom (+7%), Italijom (+39%) i Švicarskom (+25%).

Početak ovogodišnje ljetne sezone letova, koja u prvom tjednu bilježi znatno više rotacija nego li je to bio slučaj prošle godine, dodatni je pokazatelj značajnijeg jačanja aviolinija u ovoj godini. Naime, u prvom će tjednu biti aktivno čak 536 rotacija, što naspram 451 rotacije u prvom tjednu prošle godine predstavlja rast od 19%. Najviše novih rotacija u prvom tjednu bilježe zračne luke Dubrovnik, Zagreb i Split.