Djeca su naše srce – novi projekt Udruge Srce za nju

174
udruga srce za nju

Udruga Srce za nju u suradnji sa dr. sc. Sanjom Katalinić, spec. psihijatrije i u 2024. godini nastavlja s projektom on line psihološkog savjetovanja Nazovi Srce.

Pilot projekt završio je u prosincu 2023., sufinancirali su ga Grad Opatija i Udruga, a zbog velike zainteresiranosti nastavlja se s  provođenjem ovog projekta i u ovoj godini.
Naime, bolesne žene u svojim najtežim trenucima borbe za zdravlje i život trebaju psihološku podršku, a ponekad je to samo razgovor sa stručnom osobom, koju potpuno besplatno i anonimno, ne izlazeći iz svog vlastitog doma, mogu dobiti putem ovog projekta.

Na online savjetovanje kod doktorice Katalinić mogu se javiti žene oboljele od kroničnih životno ugrožavajućih bolesti uživo putem Vibera, WhatsAppa ili Skypea i to s područja cijele Hrvatske.

Udruga od siječnja pokreće novi  projekt namijenjen djeci i mladima – Djeca su naše srce

Osnovni cilj projekta je pomoći djeci i mladima čija je majka oboljela od teških i po život opasnih kroničnih tjelesnih bolesti.

“U smislu izgradnje vještina prihvaćanja problema i emocija koje mogu biti preplavljujuće i onemogućavati im da se adekvatno i zrelo nose sa istima. Rad s djecom i mladima će se sastojati od grupnih kratkotrajnih i usmjerenih intervencija za rješavanje emocionalnih poteškoća korisnika proizašlih iz novonastale situacije unutar obitelji; individualnih suportivnih tretmana za djecu i mlade, povremena edukativna zdravstvena predavanja i radionice za djecu i mlade i njihove roditelje o problemima kada u obitelji postoji teška tjelesna bolest”, poručila je dr.Katalinić, voditeljica savjetovanja.

Jer bolest pogađa čitavu obitelj, ne samo oboljelu osobu, te bez obzira kako se dijete nosi sa spoznajom da je njegova majka teško bolesna, važno mu je pružiti podršku.
Savjetovanja će se održavati u ordinaciji dr. Sanje Katalinić  u Opatiji.

Za sva pitanja i termine za oba savjetovanja on line za žene te individualna i grupna za djecu i mlade, informacije se mogu dobiti već danas kao i svakim radnim danom  na broj Udruge 095 391 2242 od 18 do 20 sati.

Komentari