Dejan Nemčić proglašen najboljim profesorom geografije na svijetu!!!

151
Osvojio je zasluženu Global Teacher Award (GTA) za 2020. godinu i izjavio: Mi skupa živimo geografiju i zajedno upoznajemo svijet.
Dejan Nemčić (33) profesor je osnovne škole “Ivo Andrić” u zagrebačkom Sopotu, a nedavno je proglašen i najboljim profesorom geografije na svijetu. Global Teacher Award dodjeljuje se nastavnicima iz cijelog svijeta, a Nemčića je nominirala platforma EduBalkan, u čije osnivanje i djelovanje se Nemčić uključio kada je počela karantena i kad su zatvorene škole.

“Nagrada je došla kao nagrada za desetogodišnji rad u sustavu obrazovanja, predani rad, i vjeru da možemo napraviti geografiju 21. stoljeća. Posvećujem ju svim svojim učenicima, koji su školu i svoje učitelje prihvatili kao suradnike s kojima grade jedan bolji svijet oko nas. Teška i izazovna vremena nas čekaju, ali kad imamo zajedništvbo tada svaki problem postaje premostiv i riješiv”, rekao je Nemčić za Jutarnji list.

NEVJEROJATAN EDUKACIJSKI PRISTUP

Njegovi učenici na nastavi razgovaraju s ljudima iz najudaljenijih kutova svijeta.

Primjerice, radimo Bospor. U jednom trenutku spajamo se s kolegicom koja sjedi u čamcu na Bosporu i ona se vozi da mi to vidimo. Pričam šestašima o nestajanju amazonskih šuma. Tada me kolegica Ana čeka u čamcu na Amazoni i mi vidimo sve kako je stvarno. Isto je s favelama u Rio de Janeiru”.

Učenicima je napravio i putovnice, u koju učenici ucrtavaju gradove i dobiju nastavnikov potpis da su bili u toj državi. Tko ima potpise da je proputovao sve, može dobiti veću zaključnu ocjenu ili za nagradu ne mora odgovarati.

Za njega učitelj 21. stoljeća je učitelj s velikim srcem, bez radnog vremena, uz veliku ljubav prema svom poslu, prema svom predmetu i prema djeci, koji ima veliku brigu za njihovu budućnost.

Nemčić također predaje i turističku geografiju na privatnom fakultetu Aspira te drži motivacijska predavanja po fakultetima, institucijama, knjižnicama i firmama.

Komentari