Davor Štimac: “Ne idem u ovu priču s političarima već s građanima”

43

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac kazao je za Radio Rijeku kako ga je na kandidaturu motivirala anketa koja je pokazala da svega 11 % građana podržava smjer u kojem se grad razvija. „Rijeka ima odličnu geostratešku poziciju i krasne, vrijedne i poštene ljude. To je kombinacija mentaliteta Skandinavije, Mediterana i srednje Europe. Imamo potencijala da budemo sve ono što u ovom trenutku nismo, a nekoć smo bili. No, moramo gledati u budućnost, da postanemo uspješniji, nego što smo ikad bili.“

Davor Štimac, u eteru Radija Rijeke ukazao je na činjenicu kako u riječkim jaslicama nema mjesta za svu djecu: „Dakle, jedan od prvih mojih koraka bit će da sva djeca dobiju mjesto u jaslicama i vrtiću, dok našim starijim sugrađanima moramo osigurati dostojanstveniji život i bolju zdravstvenu skrb“.

Dodao je i kako je proteklog vikenda u šetnji Rijekom ostao iznenađen koliki broj građana mu je pristupio i podržao ga u ideji da krene u kandidaturu za gradonačelnika Rijeke kao neprofesionalni političar. „U pisanju programa sudjelovali su brojni građani koji su se dokazali u svojim poslovima i koji su ostvarili zapažene karijere. Među njima ima sportaša, sveučilišnih profesora, znanstvenika, gospodarstvenika. Svi su oni prepoznati u lokalnim, nacionalnim i međunarodnim okvirima. To nisu političari koji su svoj uspjeh postigli zbog toga što su bili članovi neke stranke. Ne idem u ovu priču s političarima već s građanima. U zadnjih tjedan dana javilo mi se 300-tinjak građana koji se žele priključiti inicijativi. Imam dovoljno vremena da odaberem najbolje. Da, vrata su otvorena prema svim građanima,“ kazao je Davor Štimac u eteru Radija Rijeke.

Istog dana na društvenim mrežama Davor Štimac osvrnuo se na one koji su najviše stradali u korona-krizi. “Kao budući gradonačelnik preuzimam obavezu zaštite riječkih malih obrta u ugostiteljstvu, turizmu i fitness centrima, koji su najviše stradali u ovoj krizi. Kad preuzmem odgovornost za grad, osigurat ću svu raspoloživu podršku ugostiteljima, glazbenicima i kulturnim radnicima. Tako bi oni mogli kreirati sadržaje, koji podižu kvalitetu života, stvaraju novu vrijednost, uz što veći fokus na riječku kulturu, gastronomiju i proizvode lokalnih proizvođača. Vjerujem da Rijeka može postati jak centar cjelogodišnje turističke ponude na Kvarneru, a naše ćemo poduzetnike podržati i kroz povoljnije cijene zakupa javnih površina, niže komunalne naknade i agilnu administraciju.”

Snimka zaslona 2021-01-15 095137
Izvor: Facebook Screenshot

Komentari