Darko Milinović uz ove vježbe prebolio koronavirus

561
Izvor: HRT

Ličko-senjski župan Darko Milinović nakon što je prebolio Covid-19 vratio se na posao. Za Dnevnik HTV-a opisao je tijek bolesti: „Sve je počelo bezazleno, samo povišena temperatura i blaga bol u prsima. Prvih sedam dana bio sam gotovo bez simptoma. Čak sam se našalio da bih išao vježbati, ali doktori mi ne daju.“

Kaže kako mu se između sedmog i desetog dana stanje naglo pogoršalo i kako je tada prebačen u gospićku bolnicu i nakon toga u riječku bolnicu na respirator: „Došlo je do obostrane upale pluća, nakon toga oba plućna krila bila su zahvaćena i jetreni nalazi su bili loši, bio sam u jednoj dosta klinički ozbiljnoj kliničkoj slici.“ Kolege liječnici preporučili su mu i jednu vježbu, a pomoglo mu je i spavanje na trbuhu budući da se tako olakšava rad pluća. Vježba obuhvaća puhanje balona, koja je kako kaže, naizgled beznačajna, no ipak vrlo bitna jer “rasteže donji dio pluća da bi kisik što lakše ušao u krv.”

Zbog svega što je prošao i zbog bolesnika na odjelu koje je gledao u teškom stanju, poziva sve one koji ne poštuju mjere i umanjuju opasnost virusa neka posjete Covid odjel u bilo kojoj bolnici. Nakon gotovo mjesec dana borbe s virusom kaže da se danas osjeća kao da je rukom sve odneseno. Vratio se poslu, a gotovo svaki dan odlazi barem dva sata u bolnicu demonstrirati vježbe disanja Covid pacijentima, prenosi HRT.

Kako bismo upozorili na važnost pridržavanja mjera koje sprječavaju širenja koronavirusa, pozivamo vas da sudjelujete u našem darivanju.

Započeli smo s prikupljanjem fotografija vaših maski za lice, a osobe koje nose najljepšu masku dobit će simpatičan dar. Pravila su jednostavna. Sve što trebate je uslikati selfie, svoj portret ili snimiti kratak video sa svojom maskicom i poslati nam u inbox na službenu Facebook stranicu teklic.hr. Broj fotografija ili videozapisa nije ograničen, a slanjem više fotografija ili videozapisa povećavate si šanse za osvajanje nagrade. Fotografije ćemo objavljivati u albumu na našoj službenoj Facebook stranici, a potom će tročlani žiri odabrati tri najzgodnije maske i darovati ih simpatičnim darom. U odabiru najljepše maskice žiriju možete pomoći lajkovima na fotografiju.

Dakle, za sudjelovanje u darivanju potrebno je:

  1. Uslikati selfie, svoj portret s maskom ili snimiti kratak video
  2. Poslati nam u inbox službene Facebook stranice teklic.hr

Komentari