Dario Juričan Plenkoviću: Nahranite gladnog gradonačelnika Bundića!

49
Izvor: Facebook Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemira

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je Baniju gdje je obišao volontere koji pomažu žrtvama potresa. Potom, Bandić je zabilježen kako jede u javnoj kuhinji gdje se pripremaju obroci za stradale u potresu. Bandić je rezuckao hranu, trpao u puna usta i mljackao. Na Facebooku je tada napisao sljedeće: “Hvala svim volonterima koji nesebično pomažu! U organizaciji Udruge hrvatskih ugostitelja svakodnevno njih 600 već 12 dan, na 6 postavljenih lokacija u Sisačko-moslavačkoj županiji besplatno kuhaju i pripremaju obroke! Do sada su skuhali više od 100 tisuća obroka i pripremili oko 90 tona namirnica. Ekipa iz Zagreba je ipak najbrojnija. Obišli smo ugostitelje volontere u Petrinji, koji su i nas nahranili, ostavili smo simbolične poklone, a u ponedjeljak Grad Zagreb časti ručkom. Samo zajedno možemo prebroditi ova teška vremena!“

Dario Juričan na svojem Facebook stranici napisao je pismo premijeru Plenkoviću pod naslovom „Nahranite gladnog gradonačelnika Bundića“. Prenosimo ga u cijelosti:

„Premijeru Plenkoviću,
sa strepnjom pratim hoće li državne službe protjerati kuhare koji su bili vrijedni od prvog dana tragedije na Baniji i pripremali obroke za tisuće nastradalih ljudi.
Mladen Vinković, načelnik Stožera civilne zaštite u Petrinji čak je izjavio:
„Netko tko dođe iz Zagreba ovdje pogledati što se događa i ovdje doći na ručak, to neće biti moguće.“ Dosad nismo znali da Zagrepčani idu na izlet u razrušenu Petrinju i usput se ogrebu za besplatni obrok. Čini mi se da ih je puno više došlo pomoći, a usput su i donosili hranu, no valjda Mladen bolje zna.
Srećom, volonterske kuhinje su još operativne i prehranjuju potrebite Zagrepčane. Evo, recimo, Petrinju je neki dan posjetio i gradonačelnik Milan Bundić, da napokon dobije ideju što raditi u gradu pogođenom potresom. Bundić se u Petrinji nakrkao volonterske mesine, podrignuo i vratio se u Zagreb, u jedan od nekoliko stanova kojima se koristi. U znak zahvalnosti nije Petrinjce ukorio da su sami krivi za nesreću jer nisu ulagali u svoje nekretnine, kao što je to činio po Zagrebu.
Da se slušalo Mladena Vinkovića, taj Bundić bi ostao gladan, a kad je gladan, taj nije svoj! A kad ne bi bio svoj, tko zna što bi sve bio kadar napraviti. Onda bi zagrebačka žičara, recimo, bila nekoliko puta skuplja od one na Zlatiboru, šefica Zagrebačkog holdinga bila bi, recimo, dojučerašnja kuhačica kave jednom Kikašu, a Bundićeve bliske suradnice veselile bi se bundicama i dijamantima.
Napunio je Bundić trbušinu, pa smo sad daleko od toga da je Žičara masno pretplaćena i da kuhačice kave i escort dame vode Grad.
https://www.facebook.com/groups/125638551498639/permalink/834371113958709/
Uvjeren sam da vi, predsjedniče Vlade, imate istančan radar i da znate koja je agenda vašeg partnera, gradonačelnika Bundića.
Ne, to nije botoxiranje, kako vam se na prvu može učiniti kad ga ugledate.
Da vam pomognem: on samo želi kod kuma naručiti fontanu za onu rupetinu u Mečenčanima, na putu od Petrinje prema Kostajnici.
Ako mene pitate, ja predsjedniče Vlade mirno spavam jer znam da je naš dobri Tomo Medved, kojeg samo ološ smatra podkapacitiranim, dorastao svakom zadatku. Zna taj gospodin što plinska boca i šator mogu učiniti za boljitak hrvatskog društva!
I ne bih se na vašem mjestu puno uzrujavao oko medija kad govore da je reakcija vaše Vlade na potres bila, štono se kaže, anemična. Znate kako to ide moj Plenkoviću – nema što serija izdašnih PR sletova ministarstava po HR gradovima ne može zaliječiti.
A što se pak vašeg partnera Bundića tiče, za njega ne brinite. Taj ima putovnicu BiH, a Mamiću i Kutli postaje baš vraški dosadno.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira“

Snimka zaslona 2021-01-12 115554
Izvor: Screenshot Facebook Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemira

Istovremeno, nakon što je državna tvrtka Pleter preuzela prehranu građana stradalih u Potresu, na Twitteru se pojavila fotografija jednog od njihovih obroka.

Komentari