Dani otvorenih laboratorija na Tehničkom fakultetu u Rijeci pobudili velik interes

23

Prvi tjedan obilježavanja Dana otvorenih laboratorija Tehničkog fakulteta nadmašio je očekivanja, s visokim brojkama posjeta internetskoj komunikacijskoj platformi i interesom pripadnika svih dobnih skupina za rad Fakulteta.

Impresivne brojke dovoljno govore o interesu mladih za studiranje i ostvarivanje karijere u tehničkim znanostima i opću znatiželju javnosti o praktičnom radu studenata Tehničkog fakulteta u laboratorijima.

Dani otvorenih laboratorija osmišljeni su u prvom redu da pobude kreativnost i znatiželju srednjoškolaca za Tehnički fakultet i da ih se motivira da svoje daljnje obrazovanje usmjere ka tehničkim znanostima. Da podsjetimo, u Danima otvorenih laboratorija posjetitelji, kroz virtualnu šetnju kroz ukupno 17 laboratorija, dobivaju potpun uvid u izgled laboratorija, a u svakom laboratoriju postavljena su mjesta na kojima posjetitelj može pogledati određene pokuse.

Dobro opremljeni laboratoriji Tehničkog fakulteta desetljećima su inkubator znanja i prakse za studente strojarstva, brodogradnje, elektrotehnike i računarstva. Kako bi studenti bili spremni za izazovno tržište rada, ključan je razvoj analitičkih i kreativnih vještina primjenom teorijskog znanja u praksi kroz rad u laboratoriju. Zbog mogućnosti apliciranja naučenog kroz laboratorij studenti nižu brojne uspjehe na prestižnim natjecanjima i postavljaju Tehnički fakultet na mapu prestižnih fakulteta regije.

Lako i brzo prenošenje aktivnosti u digitalnu sferu tek je posljednji primjer uspješne implementacije digitalnih medija u komunikaciji sa studentima, zaposlenicima i ostalom javnošću te dokaz njegovanja izvrsnosti i okrenutosti ka inovacijama kao temeljnih vrijednosti Tehničkog fakulteta.

Dani otvorenih laboratorija traju do ovog petka, 27. studenoga. Pozivamo vas da ne propustite priliku istražiti laboratorije klikom na link.

Komentari