Dan otvorenih vrata VK Jadran Rijeka

103
Dan otvorenih vrata VK Jadran Rijeka

U okviru Europskog tjedna sporta, jučer je održan Dan otvorenih vrata VK Jadran iz Rijeke. Tom prilikom posvećena su 3 nova veslačka čamca i predstavljen projekt ”gRow strong” koji se ove jeseni provodi u partnerstvu s pet riječkih osnovnih škola, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

Na već poznatoj lokaciji na Delti 1, u prostorima Veslačkog kluba Rijeka okupili su se veslači brojnih generacija, te u veseloj atmosferi tradicionalno završili još jednu veslačku sezonu i otpočeli s pripremama za tešku zimu. Tešku zato jer su treninzi bez mora i otvorenog prostora uvijek naporniji, ali i neophodni da bi se pripremilo za slijeću regatnu godinu.

Tom prilikom trener Marko Ukropina naglasio je da je zato ovo najbolji dio godine za upise u klub. Pokreće se i projekt u suradnji sa pet osnovnih škola koje će dolaziti na ogledne treninge učenja veslanja. Idelano doba za početak treniranja veslanja je 6 ili 7 razred, a nadam se da će se i među novoupisanima pojaviti neki novi pobjednici na regatama širom Hrvatske.

U ime Primorsko-goranske županije, manifestaciji je prisustvovala tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić te ujedno bila i kuma jednom od tri nova čamca, za mlađe kategorije. Tom prilikom izjavila je da za klubove ovako duge i uspješne tradicije nikada nije teško pronaći mogućnost za pomoć primarno financijsku, a Primorsko-goranska županija i Zajednica sportova ponosno mogu istaknuti da su u toj domeni na samom vrhu u Republici Hrvatskoj. Ova tri novodobavljena čamca nisu samo ulaganje u ovogodišnje veslače, već i brojne generacije koje će stizati za njima.

Dan otvorenih vrata VK Jadran Rijeka Dan otvorenih vrata VK Jadran Rijeka Dan otvorenih vrata VK Jadran Rijeka Dan otvorenih vrata VK Jadran Rijeka Dan otvorenih vrata VK Jadran Rijeka Dan otvorenih vrata VK Jadran Rijeka Dan otvorenih vrata VK Jadran Rijeka

Komentari